Nacionālā apvienība ceļ trauksmi: amerikāņu saimnieki ierobežo Latvijas TV

© UnsplashТелевизор
Телевизор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No jaunā gada darbu pārtrauks telekanāls LNT, tā ziņu dienests pāries TV3 redakcijas paspārnē. Nacionālā apvienība jau paziņojusi, ka šāds lēmums rada bažas.

RĪGA, 9. novembris — Sputnik. No decembra mediju grupa All Media Baltics Baltijas valstīs strādās ar zīmolu TV3, vēsta bb.lv.

Paredzētas izmaiņas telekanālu portfelī, piemēram, kanāls LNT neturpinās darbu pašreizējā formātā. Domājams, aiz šīs izsmalcinātās frāzes slēpjas iecere ierobežot pārraižu skaitu un atlaist darbiniekus.

Просмотр телевизионных программ - Sputnik Latvija
Amerikāņi pārpirkuši Baltijas telekanālus

Pati kompānija paziņoja, ka All Media Baltics paplašināts TV3 piedāvāto ziņu apjoms, pārceļot turp lielu daļu satura, ko rada LNT ziņu dienests. Tiks izveidots vienots ziņu dienests. No nākamā gada bērniem strādās kanāls TV3 Mini, sievietēm – TV3 Life. Jaunie telekanāli aizvietos LNT un Kanals2 mediju grupas portfelī.

No nākamā gada darbu beigs LNT pārraide "Top 10", saglabāsies "900 sekundes" un "Degpunktā". Reorganizācijas rezultātā plānots atlaist no darba aptuveni 30 darbiniekus.

Līdz ar zīmola maiņu All Media Baltics sāks darbu pie pirmās digitālās ziņu platformas reģionā, kas strādās pielikumā pēc principa "video pēc pieprasījuma".

Nacionālās apvienības pārstāvji jau informēja, ka partiju uztrauc Latvijas mediju telpas iespējamā novājināšanās.

NA pārstāvji norādīja, ka partija ar lielām šaubām uzņēmusi All Media Baltics paziņojumu par televīzijas kanāla LNT darba pārtraukšanu.

Nacionālais bloks akcentēja, ka lēmums aprobežot Latvijas ziņu televīzijas programmas par trešo daļu var apdraudēt Latvijas informācijas telpu "naidīgas propagandas kanālu nostiprināšanās" apstākļos.

Atgādināsim, ka 2017.gada oktobrī Providence Equity Partners LLC – amerikāņu investīciju kompānija, kas nodarbojas ar privātajiem kapitālieguldījumiem mediju, komunikāciju, izglītības un informācijas tehnoloģiju jomā, - iegādājusies no zviedru koncerta MTG tās nodaļu Baltijas valstīs.

Ziņu lente
0