Politika

Pūci neuztrauc protesti pret novadu reformu

© Sputnik / Sergey MelkonovТворческая мастерская для детей на празднике шоколада во дворе фабрики Laima
Творческая мастерская для детей на празднике шоколада во дворе фабрики Laima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protesta akcija pret administratīvi teritoriālo reformu notiks 7. novembra rītā pie Saeimas ēkas, reformas likumprojekta izskatīšanas dienā.

RĪGA, 6. novembris – Sputnik. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce paziņoja, ka viņu neuztrauc ceturtdien pie Saeimas ēkas gaidāmie protesti pret administratīvi teritoriālo reformu. Par to viņš pateica intervijā Latvijas Radio.

Ceturtdien, 7. novembrī, gandrīz vienlaikus ar mediķu protesta akciju pie Saeimas plānota arī "tautas sapulce", kurā dažādu reģionu iedzīvotāji izteiks savu neapmierinātību par administratīvi teritoriālo reformu. Sākumā notiks gājiens, kurš sāksies Torņa ielā 4, pie Pulvertorņa, savukārt beigsies akcija pie Saeimas ēkas Jēkaba ielā 11.

Latvijas Zaļajā partijā paskaidroja, ka šajā dienā koalīcijas atbalstītais likumprojekts par administratīvi teritoriālo reformu tiks iesniegts Saeimas izskatīšanai pirmajā lasījumā.

Vairākas pašvaldības izplatījušas aicinājumus saviem iedzīvotājiem piedalīties akcijā.

Pūce paziņoja, ka akciju ar iedzīvotāju atbalstu organizē politiskie spēki, kuri vada pašvaldības, taču arī viņiem ir likumīgas tiesības paust savu pozīciju, un ministrs šīs tiesības ciena.

"Īstenībā to [protestu] organizē politisko spēku vadītās pašvaldības, kas arī ar autobusiem par velti nogādā cilvēkus uz norises vietu. Tas ir ļoti labi, ka ir cilvēki, kas gatavi paust viedokli. Es esmu tikai par to, ka arī politiskie spēki izmanto Satversmē dotās tiesības paust savu viedokli," pateica ministrs.

Витраж с картой Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Milzīgs Ziemeļvidzemes novads? Kādas izmaiņas būs redzamas pašvaldību kartē

Viņš piebilda, ka ceturtdien pats personīgi atnāks pie Saeimas runāt ar protestētājiem, taču aicināja deputātus atbalstīt pirmajā lasījumā administratīvi teritoriālās reformas projektu. Tālāk parlaments pats izlems, kādi vietējo varasiestāžu iebildumi un piedāvājumi var tikt ņemti vērā.

Vakar protesta kārtā pret administratīvi teritoriālo reformu no amata aizgāja Beverīnas novada vadītājs Māris Zvirbulis. Paredzēts, ka Beverīnas novads tiks pievienots Valmieras novadam.

"Droši vien, ka kaut kādā mērā reforma ir nepieciešama, bet veids, kādā tā norit, ir nepieņemams. Nenotiek diskusija starp pašvaldībām un valdību par reformas realizācijas veidu. Nekādi argumenti netiek ņemti vērā. Nav atrisināta ne iedzīvotāju pārstāvniecība novada domē, ne arī plānošana, dokumentu pēctecība," uzrakstīja Zvirbulis savā iesniegumā, kurš publicēts novada mājaslapā.

Pēc viņa sacītā, nedz morāli, nedz fiziski viņš nespēj izturēt mediju spiedienu pret cilvēkiem un personīgi pret viņu.

Mājaslapā pašvaldība aicina piedalīties 7. novembra protesta akcijā.

Ziņu lente
0