Neies jau sēdēt pie plebejiem: Latvijas ĀM vadītāju kritizē par lidošanu biznesa klasē

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM vadītāju Edgaru Rinkēviču kritizē par lidojumiem biznesa klasē – pat nelielus lidojumus 40 minūšu garumā viņš izvēlas pavadīt paaugstināta komforta un apkalpošanas klasē.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Neatkarīgais deputāts Aldis Gobzems nesēž rokas salicis – šoreiz mūžīgā politiķa-dumpinieka redzeslokā nonākusi Latvijas ĀM vadītāja Edgara Rinkēviča lidojumu izdruka.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs uztraucies par tautiešiem Lielbritānijā

Deputāts pievērsa uzmanību tam, ka, kamēr valdība nezina, kur lai ņem naudu mediķu algām, ĀM vadītājs izvēlas tērēt valsts naudu lidojumiem ar paaugstinātu komforta līmeni un pat īsos braucienos izvēlas biznesa klases biļetes.

"Vienotības Edgara Rinkēviča lidojumi šogad. Šis ieraksts nav par lidojumu skaitu (lai gan par to arī varētu padiskutēt). Šis ieraksts ir par to, ka Vienotības Edgara Rinkēviča personīgais dibens prasa tikai biznesa klases komfortu laikā, kad valstī naudas nav ne mediķiem, ne skolotājiem, ne bērniem.

Visvairāk man patīk tas, ka pat 40 minūšu, divu vai trīs stundu lidojumos Rinkēvičs ir tik smalks, ka neies jau sēdēt pie plebejiem. Lidojums uz Somiju, Poliju, Beļģiju vai Lielbritāniju biznesa klasē. Lidojums uz ASV "pa piecīti", lai gan "pa piecīti" turp atpakaļ var ar sievu un bērniem uz ASV aizlidot. Edgaram Rinkēvičam gan nav ne sievas, ne bērnu, toties ir biznesa klases komforts. Smalks kungs taču," pauda sašutumu savā Facebook lapā par ĀM vadītāja izšķērdību Aldis Gobzems.

Ziņu par Edgara Rinkēviča lidojumiem ātri pamanīja sociālo tīklu lietotāji, kuri arī izkritizēja ĀM vadītāju par šādu mīlestību pret dārgo komfortu.

"Vai Rinkeviča sēžamvieta ir tik delikāta, ka līdz Moldovai, Slovākijai vai Vācijai u.c. jālido tieši biznesa klasē?! Biznesmeņi var rīkoties ar pašu nopelnīto naudu, kā tiem tīk, bet tie ir valsts līdzekļi, kurus ārlietu ministrs šķērdē," dalās viedoklī Dzintra Simpsone.

Savukārt portāls pietiek.com aprēķināja, ka no visiem divdesmit komandējumiem tikai divos Rinkēvičs izmantojis ekonomisko klasi.

"Rinkēvičs ļoti saudzē savu pēcpusi, tāpēc arī, visticamāk, nevēlas lidot ekonomiskā klasē. Starp citu, jādomā, Rinkēvičs bija tas, kurš palīdzēja Zatleram veikt slēptu politisku apvērsumu savulaik," norāda lietotājs ar lietotājvārdu cilveks444.

Ziņu lente
0