Pērkamās mīlestības klubs: Rīgā par sutenerismu aizturēti pieci cilvēki

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policijas darbinieki likvidējuši Rīgā kādu slēgtu "džentlmeņu klubu", kurš ilga laika garumā nodrošināja turīgiem galvaspilsētas viesiem no ārzemēm prostitūtu pakalpojumus.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Saskaņā ar policijas datiem, 28. oktobrī Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki kādā Rīga bārā-klubā džentlmeņiem veica aizdomās turamo par sutenerismu aizturēšanas operāciju.

Policijas darbinieku rokās nonāca pieci cilvēki – divi iestādes administratori un trīs līdzīpašnieki. Saskaņā ar operatīvo informāciju, šis klubs Rīgā strādājis ilgstošu laiku. Galvenie bordeļa klienti bijuši turīgi ārzemju tūristi.

Izmeklētāji konstatēja, ka suteneru nelegālais bizness bija izveidots tā, ka klienti varēja saņemt seksa pakalpojumus uz vietas vai izsaukt meiteni pie sevis. Jānorāda, ka pērkamā mīlestība šajā klubā nebija pieejama kuram katram – par slēgtā kluba locekli varēja kļūt tikai pēc rekomendācijas vai pēc stingras pārbaudes ar face control.

Šīs lietas ietvaros likumsargi veica sankcionētu kratīšanu sēriju Rīgas reģionā – pašā klubā, aizdomās turamo dzīvesvietās un viņu mašīnās. Tika konfiscēti lietiskie pierādījumi.

Чулки в сетку - Sputnik Latvija
Policija likvidējusi Rīgā pagrīdes bordeli: aizturēti trīs suteneri

Aizturētie ir vīrieši vecumā no 39 līdz 51 gadam. Interesanti, ka neviens no viņiem iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un ir bez sodāmības.

Saskaņā ar notikušā faktu iesākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 165. panta 3. daļas - par tādas personas izmantošanu iedzīvošanās nolūkā, kura nodarbojas ar prostitūciju, ja tas pastrādāts organizētā personu grupā. Par šādu noziegumu likums paredz cietumsodu no 5 līdz 15 gadiem, ar vai bez konfiskācijas.

Trīs aizturētie ir arestēti, pārējie atrodas brīvībā, jo pret viņiem piemērots ierobežojošs pasākums, kas nav saistīts ar ieslodzījumu.

Ziņu lente
0