Rīgas dome samaksās vairāk nekā 20 tūkstošus eiro par Ziemassvētku noskaņojumu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasОткрытие ёлочных базаров в Москве
Открытие ёлочных базаров в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemassvētku egļu iegāde, kuras rotās Latvijas galvaspilsētu, Rīgas domei izmaksās diezgan apaļu summu.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Elektronisko iepirkumu sistēmā jau ir parādījusies informācija par Ziemassvētku egļu pasūtīšanu Latvijas galvaspilsētas izrotāšanai, vēsta Mixnews.lv.

Svētku kokus Rīgai piegādās mikrouzņēmums NTI Partnership, kurš pieder Rihardam Apsītim. 2018. gadā uzņēmuma apgrozījums sastādīja aptuveni 400 tūkstošus eiro, savukārt peļņa sastādīja 1,5 tūkstošus eiro.

Kopumā būs 53 egles. To nociršana, transportēšana, uzstādīšana, apkalpošana svētku laikā un sekojoša demontāža izmaksās Rīgas domei 20 421 eiro.

Открытие ёлочных базаров в Москве - Sputnik Latvija
"Rīga neslīkst eglīšu skeletos": Ziemassvētku eglīšu noma kļūst populārāka

Zināms, ka Ziemassvētku egles izvietos 32 vietās galvaspilsētā. Visaugstākās egles – augstumā no 14 līdz 16 metriem – uzstādīs Rātslaukumā, Doma laukumā un 11. Novembra krastmalā.

Pērn trīs galvenās Rīgas egles izvēlējās šobrīd jau eirodeputāti, bet toreiz mērs un vicemērs Nils Ušakovs un Andris Ameriks. Toreiz viņi kopā ar uzņēmuma "Rīgas meži", preses pārstāvjiem un rekonstruētājiem no biedrības "Latviešu strēlnieki Ķemeru purvos" devās pēc zaļajām skaistulēm uz Tīreļu mežniecību.

Latvijas simtgadē tika izvēlētas īpašas egles, jeb, precīzāk sakot, tās izvēlējās īpašā vietā – tur, kur pirms 102 gadiem notika Ziemassvētku kaujas, kuras bija vienas no lielākajām un smagākajām Eiropā Pirmā pasaules kara laikā no 1916. līdz 1918. gadam.

Ziemassvētku egles priekš Rīgas toreiz izvēlējās no tām, kuras izauga tajā teritorijā.

Ziņu lente
0