Uzvaras piemineklis paliks savā vietā: politologs izsmēja Nacionālā bloka "gribulīšus"

© SputnikПолитолог Дмитрий Ермолаев
Политолог Дмитрий Ермолаев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieminekli Rīgas Atbrīvotājiem sargā Latvijas un Krievijas līgums, tā demontāža nav iespējama, un visi Nacionālās apvienības "gribulīši" ir vienkārši smieklīgi, norādīja politologs Dmitrijs Jermolajevs.

RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. Nav iespējams nojaukt pieminekli Rīgas Atbrīvotājiem Uzvaras parkā, ko sargā līgums ar Krieviju, taču nekas nekavē mainīt tā semantisko nozīmi, nesen nolēma Saeimas deputāti Izglītības, zinātnes un kultūras, kā arī Ārlietu komisiju kopīgajā sēdē.

Galvenais lēmuma aspekts – pieminekli nav iespējams demontēt, to aizsargā Latvijas un Krievijas līgums no 1994.gada, sarunā ar Sputnik Latvija konstatēja politologs Dmitrijs Jermolajevs.

"Tas ir galvenais. Tas, ko kāds no Nacionālās apvienības klāstījis koridorā, nav svarīgi, tas ir smieklīgi. Tie ir cilvēku "gribulīši", kuri kaut ko sadomājuši, neskatoties likumdošanā. Tieši Latvijas Ārlietu ministrija stingri atbildēja uz visiem viņu mēģinājumiem un nepārprotami paskaidroja, ka piemineklis ir aizsargāts," uzsvēra Jermolajevs.

Debatēs tika iesniegts ierosinājums pārdēvēt pieminekli Rīgas Atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem un uzstādīt stendus, kas izskaidrotu 9.maija nozīmi Latvijai. Deputāti nolēma radīt šim nolūkam darba grupu.

Общественник смывает надпись оккупанты с памятника Освободителям - Sputnik Latvija
"Okupanti" latviski: vandāļi apzaimoja pieminekli Rīgas Atbrīvotājiem

Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs pie tam atzīmēja, ka Latvijas iedzīvotāji joprojām 9.maijā dosies pie Uzvaras pieminekļa.

Piemineklis Rīgas Atbrīvotājiem tika uzstādīts Latvijas galvaspilsētā 1985.gadā. Ik gadus 9.maijā pie monumenta pulcējas līdz 200 tūkstoši cilvēku, lai svinētu Uzvaras dienu pār nacismu.

Iepriekš Latvijas Ārlietu ministrija norādīja, ka pieminekli nekādā gadījumā nav iespējams nojaukt bez Krievijas piekrišanas, jo to sargā 1994.gada 13.janvārī noslēgtais starptautiskais līgums par memoriālo būvju saglabāšanu, kopšanu un labiekārtošanu.

Памятник Освободителям неприкосновенен: Ермолаев посмеялся над хотелками Нацблока
Ziņu lente
0