Deviņi tūkstoši latviešu pret pensionāru armiju: nacionālistu ceļš ved uz Sarkano grāmatu

© Sputnik / Sergey MelkonovЗаброшенный поселок Ирбене
Заброшенный поселок Ирбене - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālo politiķu spītība savā aizvainojumā pret krieviem iznīcina pašu latviešu nāciju, kuru drīz varēs iekļaut Sarkanajā grāmatā, paziņoja deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Latvijas nacionālistiskās partijas ir ieslīgušas aizvainojumā pret krieviem, tās neko nemana un nonāk līdz galējībām. Tikmēr no Latvijas aizbrauc aizvien vairāk jaunu un izglītotu cilvēku, un pēc 10 gadiem valsts pārvērsies pensionāru "pansionātā", kurus būs kaut kā jāuztur, paziņoja Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis radio Baltkom ēterā.

Pēc parlamentārieša sacītā, Nacionālā apvienība nospraudusi mērķi neielaist valdībā partiju "Saskaņa", kura, saskaņā ar valdošo pārliecību, pārstāv krievvalodīgo iedzīvotāju intereses. Savu mērķi Nacionālais bloks ir panācis, taču tas nenozīmē, ka, pateicoties tam, Latvija ir guvusi panākumus ekonomikā un sociālajā jomā. Kā vienu no argumentiem Dombrovskis minēja demogrāfiskos rādītājus – pagājušā gadsimta 20. gados dzima aptuveni 42 tūkstoši bērnu gadā, bet šobrīd pēdējo gadu laikā – aptuveni 18-19 tūkstoši.

Латвийские девушки в национальных латышских костюмах - Sputnik Latvija
Viedoklis
Prioritāte – aizsardzībai: Latvijai nāksies arī turpmāk atšķaidīt latviešus

"Un dzimstība turpina kristies. Saskaņā ar demogrāfu prognozēm, pēc 10 gadiem jau būs 15 tūkstoši jaundzimušo valstī. Ja ņem vērā proporcijas, tad no tiem tikai deviņi tūkstoši būs latvieši. Koncentrējoties vien uz to, lai neielaistu valdībā "Saskaņu", nacionāļi paši iznīcina savu nāciju. Pretī šiem deviņiem tūkstošiem latviešu stāvēs pusmiljons pensionāru. Viņi ieraudzīs, ka robežas ir atvērtas. Cik no tiem paliks Latvijā?" uzdod jautājumu Dombrovskis.

Pēc viņa sacītā, šādai nacionālo politiķu ietiepībai, pievēršoties tikai vienai tēmai, kad citi svarīgi jautājumi valstī atkāpjas otrajā plānā un problēmas netiek risinātas, jākļūst par mācību visiem pārējiem.

Iepriekš Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ekonomists Jānis Turlajs izteica līdzīgas prognozes attiecībā uz Latvijas demogrāfiju un aicināja gatavoties "sudraba ekonomikai". Pēc viņa sacītā, iedzīvotāju skaita samazinājuma dēļ jau 2030. gadā katram strādājošajam Latvijas iedzīvotājam nāksies uzturēt pusotru reizi vairāk pensionāru, nekā tagad. "Citiem vārdiem sakot, gatavojamies sudraba ekonomikai (ar to tiek domāta ekonomika, kura paredzēta 60+ vecuma kategorijas cilvēku vajadzībām)," saka eksperts.

Ziņu lente
0