Lepojaties ar kebabiem, latvieši? Dombrava atkal cilā problēmu, kas "slīcina" Latviju

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Jānis Dombrava atkal vēršas pie Latvijas sabiedrības. Vai tiešām Latvijas iedzīvotāji ir gatavi atdot savu valsti migrantu ķetnās, kuri, izliekoties par studentiem, audzē tarakānus un netīrumus.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Kaismīgais kebebnīcu apkarotājs Latvijā, Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava atkal uzstāda izšķirošu jautājumu. Būs vai nebūt valstī šiem netīrumu un tarakānu perēkļiem valstī?

Naidīgo tirādi deputāts publicēja savā Facebook lapā. Dombrava sašutis par to, ka pirms nepilna gada viņš publicēja veselu rakstu ar nosaukumu "Ārzemju studenti – kebabu cepēji". Tajā viņš stāstīja, ka līdz ar migrantiem no trešajām valstīm un kebabnīcām Latvijā parādās lielas problēmas.

Пакистанский кебаб в Риге - Sputnik Latvija
Kebabs iestrēgst rīklē: ēstuves Rīgā vēl joprojām nesaprot latviešu valodu

Kamēr migranti, piesedzoties ar studentu vīzām vai dīvainām kompānijām, kuras viņus nodarbina Latvijā, strādā kebabnīcās, valstī vairojas tarakāni un vispār attīstās absolūti antisanitāri apstākļi.

Dombrava sūdzas, ka neviens toreiz neuztvēra nopietni viņa viedokli. Ļaudis publicēja fotogrāfijas sociālajos tīklos un lielījās, kā viņi ēd kebabus, prātoja par ēdiena garšas īpatnībām un ignorēja kopainu. Viņu vidū bija pat amatpersonas.

Pagājis gads. Problēma kļuvusi jūtamāka. Turklāt sabiedrība, pēc deputāta domām, jau izjūt sekas. Tie ir "dramatiski sanitāro normu pārkāpumi" – netīrumi, tarakāni, karstā ūdens trūkums un tā tālāk. Tā ir nodokļu nenomaksāšana lielos apmēros, cilvēku nodarbināšana bez darba līgumiem, nelikumīga nodarbināšana un citi pārkāpumi.

Dombrava, protams, ir nelokāms kebabnīcu apkarotājs Latvijā, kas nu ir, tas ir. Taču, no otras puses, viņš spriež savas partijas politikas ietvaros - kā paziņoja bijušais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kamēr Latvijā pie varas atrodas Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK, tās pārstāvji darīs visu iespējamo, lai nepieļautu viesstrādnieku ievešanu Latvijā.

Узбекистан - жемчужина Средней Азии - Sputnik Latvija
Padzīt no Latvijas studentus no Uzbekistānas un Indijas? Šuplinska gaida jauniešus no ES

Daudzi ārzemju studenti patiešām nebrauc uz Latviju studiju dēļ, bet darba meklējumos. YouTube Indijā pat ir parādījušies video ar skaidrojumiem, kā vieglāk nokļūt valstī.

Lai saņemtu studentu vīzas, daži indieši izmanto viltotas pases un atestātus, savukārt uz pārrunām Latvijas vēstniecībā sūta sev līdzīgus cilvēkus, kuri prot runāt angliski. Šogad vēstniecība Ņūdeli noraidījusi aptuveni 400 pieteikumus. Daļa Latvijas augstskolu "negodprātīgo" studentu atklāšanai pat sarīkojusi papildu pārbaudes. Rezultātā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde šogad no 1111 izsniegtajām vīzām 674 anulējusi.

Latvijas izglītības ministre Ilga Šuplinska vispār paziņoja, ka studentu vietā no Uzbekistānas un Indijas vēlētos redzēt Eiropas Savienības pilsoņus.

Ziņu lente
0