Latvijas prezidents apmeklēs Japānas imperatora kronēšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovЭгилс Левитс с супругой Андрой у памятника Свободы в день инаугурации
Эгилс Левитс с супругой Андрой у памятника Свободы в день инаугурации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vizītes laikā Latvijas prezidents Egils Levits veiks oficiālas tikšanās ar virkni politiķu, tostarp ar Japānas premjerministru Sindzo Abi.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Šodien, 20. oktobrī, Latvijas prezidents Egils Levits kopā ar savu sievu Andru Levitu devies uz Japānu, kur nākamnedēļ piedalīsies imperatora Naruhito un imperatores Masako kronēšanas ceremonijā, raksta Tvnet.lv.

Pirmdien Levits viesosies Tokijā, kur notiks svinīgā kronēšanas ceremonija, kā arī notiks tikšanās ar oficiālajām personām, tostarp Japānas premjerministru Sindzo Abi, Japānas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupas priekšsēdētāju Hirofumi Nakasoni un Latvijas goda konsulu Osakā Tamio Išibaši.

Семья напрокат для одинокого японца - Sputnik Latvija
Video
Cik maksā "ģimenes noma": kā Japānā risina vientulības problēmu

Tikšanās notiks arī ar Rumānijas prezidentu Klausu Verneru Johanisu. Vaseda Universitātē notiks tikšanās ar augstskolas prezidentu Ajdži Tanaku.

Izņemot to, Latvijas vēstniecībā Japānā ieplānota Latvijas prezidenta tikšanās ar Japānas latviešu kopienas pārstāvjiem un japāņu apvienoto kori "Gaisma". Savukārt Vaseda Universitātes muzejā Levits vadīs lekciju "Latvijas skatījums uz mūsdienu izaicinājumiem, ar ko sastopas demokrātiskās iekārtas".

Levits viesosies Japānā līdz 25. oktobrim, viņa prombūtnes laikā prezidenta pienākumus izpildīs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, savukārt viņas prombūtnē – Dagmāra Beitnere-Le Galla.

Pagājušajā nedēļā Japāna plosījās postošs taifūns "Hagibis", pēc kura pilsētas pāršalca lietusgāzes un vētra. Spēcīgās stihijas rezultātā bojā gājuši 79 cilvēki, vēl 8 skaitās bezvēsts pazuduši, cietušo skaits pietuvojies 400.

Ziņu lente
0