Linkaits izlicies par vienkāršu pasažieri. Rīgas lidostā rindu nebija

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры на регистрации в аэропорту Рига
Пассажиры на регистрации в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc skandāla ap milzīgajām rindām Rīgas lidostā satiksmes ministrs inkognito apmeklēja gaisa ostu un bija apmierināts ar redzēto, taču sociālo tīklu apmeklētāji par situāciju tikai pasmējās.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Trešdien, 16. oktobrī, Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits ieradās Rīgas lidostā. Kā vienkāršs pasažieris viņš izstaigāja terminālu un pārbaudīja darbinieku veikumu. Slēdzienu politiķis publicēja savā lapā Twitter, vēsta Press.lv.

"Šorīt kā pasažieris notestēju RIX pakalpojumus. Rindu pie drošības kontroles nebija. Atbalsta personāla lomā satiku gandrīz visu administrāciju. Paldies, Rīgas lidostas darbiniekiem par darbu!" viņš pastāstīja.

Pasažieri apstiprināja, ka ministra vizītes dienā rindu nebija. Tiesa, daudzi komentētāji pauda šaubas, vai lidostas vadība nav zinājusi par ministra vizīti un nav sagatavojusies iepriekš. Daži komentētāji par situāciju pajokoja.

"Vai tiešām jūs domājat, ka lidostā pret savas nozares ministru izturēsies kā pret parastu pasažieri? Te vietā citāts no Limuzīna: "Māmiņ, cik jūs esat naiva!" pauda savas domas Janis S.

Cits apmeklētājs atzīmēja: "Tā veicas tikai ministriem!".

Vēl viens komentētājs ar lietotājvārdu Aleksejs Z pajokoja, ka viņam arī bagāžu parasti nes pats Gauss (Martins Gauss, airBaltic izpilddirektors), bet uz lidmašīnu pavada Līce (Ilona Līce, Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja).

Iepriekš vēstīts, ka pēdējās nedēļās Rīgas lidosta saskārusies ar kritikas vētru. Aizvadītajā nedēļā Twitter tika publicētas fotogrāfijas ar milzīgajām rindām pie kontroles un caurlaides punktiem, no kuriem strādāja tikai divi. Lidostas pārstāve Laura Karnīte skaidroja, ka pasažieru skaits lidostā šogad pieaudzis gandrīz par 11,5% salīdzinājumā ar pērno gadu un jūtami pārsniedz lidostas vecā termināļa caurlaides spēju.

Viņa pastāstīja arī to, ka darbinieki slimo – iestājies vīrusu un saaukstēšanās laiks, un aptuveni 30 darbinieki maiņā nav ieradušies šī iemesla dēļ. Tomēr vēlāk viņas apgalvojumus atspēkoja kāds lidostas darbinieks, kurš savā atklātajā vēstulē godīgi pastāstīja par stāvokli lidostā: darbinieku slodze ir kolosāla, viņi strādā pa 50 stundām nedēļā, neredz ģimeni, bet maksā par to tikai par 13 centiem vairāk nekā burgeru ēstuvē. Vēstules noslēgumā viņš atvainojās pasažieriem par neērtībām, taču atzina, ka darbinieku pacietība ir izsmelta un viņi turpmāk vairs neklusēs.

Ziņu lente
0