Publiski pazemoja airBaltic: teātra kritiķe pieprasa lidsabiedrības atvainošanos

© Sputnik / Sergey MelkonovСтюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic
Стюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija airBaltic pārdeva vairāk biļešu, nekā bija vietu lidmašīnā, un nolēma, ka ir tiesīga izvēlēties, kurš no pasažieriem lidos ar reisu, kuram tika nopirktas ne visai lētas biļetes, un kurš – nē. Teātra kritiķe no Latvijas uzskata to par publisku pazemošanu.

RĪGA, 12. oktobris – Sputnik. Teātra kritiķe Vēsma Lēvalde iztērēja 300 eiro biļetei Tbilisi-Rīga, taču maz jau tā, ka viņa nespēja nokļūt reisā, par kuru samaksāja, viņu arī publiski pazemojusi Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic, raksta Mixnews.lv ar atsauci uz portālu liepajniekiem.lv.

Airbaltic - Sputnik Latvija
Fotogrāfijas ar Latvijas prezidentu dēļ airBaltic atcēla reisus: kompensāciju nebūs

Uz Tbilisi Lēvalde aizlidoja no Rīgas oktobra sākumā kopā ar trim kolēģiem – teātra kritiķiem. Gruzijas galvaspilsētā viņus bija uzaicinājis Gruzijas teātris.

Biļetes kritiķi bija iegādājušies par savu naudu, turklāt ļoti iepriekš. Reiss turp un atpakaļ izmaksāja Lēvaldei 300 eiro. Uz Rīgu viņai bija jāatlido 7. oktobrī, plkst. 6:40 no rīta, izlidojot no Tbilisi plkst. 4:15.

Bez jebkādām aizdomām pasažiere, kā pienākas, savlaicīgi piereģistrējās reisam pirms izlidošanas. Izlidošanas lidostā Tbilisi ieradās divas stundas pirms izslidošanas. Taču lidmašīnā viņa tā arī neiekāpa.

Pirms iekāpšanas viņu kopā ar kolēģi pa skaļruni izsauca pie izlidošanas vārtiem. Sākumā aviokompānijas pārstāvji centās runāt par problēmām elektroniskajā sistēmā un kaut ko izdomāt. Pasažieri sāka nervozēt un metās vaicāt, kas par lietu un kādēļ viņus nelaiž reisā, jo uz rokām viņiem bijušas biļetes ar sēdvietu numuriem.

Un pēcāk viņi uzzināja, ka "airBaltic sistēma izskaitļojusi, ka jums jāpaliek ārā".

Sarīkojot šādu stresu pasažieriem, un publiski pazemojot viņus, atsakot viņiem lidmašīnā nopirktās vietas, airBaltic atzinās, ka pārdevuši reisā vairāk biļešu, nekā vietu skaitu lidmašīnā. Un centās labot savu vainu, pārsēdinot pasažierus uz reisu līdz Amsterdamai ar pārsēšanos uz Rīgu.

Пассажиры в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Atkal skandāls: airBaltic nepielaida reisam pasažieri un apsūdzēja par agresiju

Tiesa, Lēvalde nolēma, ka ar šo "kompensāciju" nepietiekot. Viņa uzskata, ka viņu ir pazemojuši un nozaguši viņai dārgo laiku – viņa pazaudēja divas darba dienas, kamēr aviokompānija lēma, kuru tā laidīs reisā, un kuru nelaidīs.

Teātra kritiķe vēlas, lai airBaltic atvainojas par šādu pasažieru "segregāciju".

Taču airBaltic acīmredzot uzskata, ka nevienu nav aizvainojuši. Tieši pretēji, šī politika ir pasažieru labā. Pārstāvji norāda, ja nebūtu bijis biļešu pārdošanas prakses daudzumā, kas neatbilst vietu skaitam, tad 15% sēdvietu lidmašīnās paliktu tukšas. Un rezultātā palielinātos pārvadājumu cenas.

Turklāt lidsabiedrībā atzīst, ka Lēvaldes gadījums nav vienīgais. Neērtā situācijā nonāk divi no 10 tūkstošiem pasažieru.

Ziņu lente
0