Kamera dzērušu vadītāju neapturēs: Rīgas ceļu policijai trūkst 100 cilvēku

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийская полиция
Латвийская полиция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kameras un fotoradari nespēs apturēt piedzērušos vadītāju: Rīgas ceļu policijai nepieciešami dzīvi kadri.

RĪGA, 12. oktobris – Sputnik. Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis pasūdzējās par kadru trūkumu, vēsta Mixnews.lv.

Pēc viņa sacītā, trūkst 30% darbinieku, tas ir aptuveni 100 cilvēku.

Ar patrulēšanu un izbraukumiem uz CSN šobrīd nodarbojas 200 darbinieki. Krapsis uzskata, ka viņi tiek galā ar pienākumiem, pagūstot apkalpot visus izsaukumus.

Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā izslēgti "gudrie" radari: nav naudas to uzturēšanai

Kadru trūkumu, pēc viņa teiktā, kompensē ar tehnoloģijām. Taču nekāda tehnika nespēs apturēt dzērušu vadītāju – nedz radars, nedz kamera.

Turklāt savlaicīga reaģēšana – tā ir ceļu policijas prioritāte. Taču ātri ierasties notikuma vietā iznāk tikai smagas avārijas gadījumā, kurā ir cietušie, ja runa ir par vienkāršu avāriju, tad policistus nāksies gaidīt ap divām stundām.

Arī ceļu satiksmes drošību ir ļoti grūti kontrolēt ar tik ierobežotu darbinieku štatu. Tādēļ nākamgad ceļu policija cer piesaistīt kadrus, palielinot darbinieku algas. Tiesa, runa tomēr nav par ievērojamām summām.

Vērts atgādināt, ka Latvijā CSN dalībnieku saskaņoto paziņojumu tagad var aizpildīt viedtālrunī, neizsaucot policiju. Paziņojumu var sastādīt uz speciālas veidlapas. Šādu veidlapu visvieglāk ir saņemt degvielas uzpildes stacijās.

Taču bieži vien pamest CSN vietu, lai aizbrauktu pēc veidlapas, līdz brīdim, kad ir noskaidroti visi sadursmes apstākļi, nav iespējams. Šeit palīdzēs viedtālruņu mobilā lietotne LTAB OCTA.

Patstāvīgi veidlapu vai paziņojumu lietotnē var aizpildīt tādā gadījumā, ja par avārijas dalībniekiem kļuvušas tikai divas mašīnas, CSN nav cietušo un nav radīti zaudējumi trešajai personai.

Ziņu lente
0