Linkaits: vilciens Rīga-Bolderāja parādīsies pēc trīs gadiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЭлектропоезд
Электропоезд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd tiek runāts par trīs dzelzceļa reisiem no rīta no Bolderājas vai Daugavgrīvas un trīs reisiem vakarā no pilsētas.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Pasažieru vilciens Rīga – Bolderāja, visticamāk, tiks palaists divu-trīs gadu laikā, paziņoja satiksmes ministrs Tālis Linkaits Latvijas Radio 4 raidījumā "Darbojošās personas".

"Šādas domas bijušais arī iepriekš, taču neviens nopietni ar to nav nodarbojies. Taču tajā arī ir ministra funkcija – iestumt stratēģiskas darbības. Es sapulcēju kopā "Latvijas Dzelzceļš", "Pasažieru vilciens", Autotransporta direkciju un Rīgas domes pārstāvjus. Nolēmām, ka šāds virziens ir perspektīvs, pieprasīts un tam ir ekonomisks pamatojums," pastāstīja Linkaits.

Viņš atzīmēja, ka 1940. gadā šāds vilciens no Bolderājas līdz Rīgas centram nokļuva aptuveni 35 minūtēs, kas ir aptuveni ekvivalenti ceļam ar 3. autobusu šajā posmā. Taču ar vilcienu līdz centram varēs nokļūt ātrāk, nekā ar autobusu, jo nav sastrēgumu.

"Ieguldot salīdzinoši nelielas investīcijas (tās pagaidām neprecizē), mēs varēsim pēc diviem-trim gadiem palaist šo dīzeļvilcienu. Tas jau tiek plānots absolūti nopietni," apgalvo ministrs.

Автобус в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā tiks ieviesta vienotā autobusu un vilcienu biļete

Vilcienu uz Bolderāju atcēla 1958. gadā sakarā ar autobusu satiksmes attīstību. Par to, ka dzelzceļu satiksme varētu tikt atjaunota jau 2022. gadā, Linkaits paziņoja šī gada aprīlī. Šobrīd tiek runāts par trīs dzelzceļa reisiem no rīta no Bolderājas vai Daugavgrīvas, no plkst. 7:00 līdz 9:00, un trīs reisiem vakarā no pilsētas – no plkst. 16:00 līdz 19:00.

Saskaņā ar "Pasažieru vilciena" aprēķiniem, ieguldījumi dzelzceļu infrastruktūrā varētu sastādīt aptuveni 5,5 miljonus eiro, un tas ir, ja neskaita ritošā sastāva kapitālremontu vai jaunu vilcienu iegādi.

Rīgas domē norāda, ka vilcienu palaišanai pārbrauktuves uz maršruta tiks slēgtas katru reiz uz astoņām minūtēm, kas radīs grūtības autobusu kustībai, savukārt visi iepriekšējie mēģinājumi integrēt sliežu ceļus pilsētas transporta sistēmā nav vainagojušies ar panākumiem.

Ziņu lente
0