Latvijā ierobežots maksimālais atļautais braukšanas ātrums

CC0 / pxhere / Панель приборов в автомобиле
Панель приборов в автомобиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 8. oktobra uz valsts autoceļiem iecirkņos, kur vasarā bija atļauts braukt ar 100 kilometru ātrumu, tagad ir noņemtas attiecīgās ceļa zīmes.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. No vakardienas Latvijā atcelts maksimālais atļautais braukšanas ātrums 100 km/h, kas bija noteikts dažos ceļa iecirkņos, vēsta Jauns.lv. Šī iemesla dēļ Valsts policija un "Latvijas Valsts ceļi" lūdz autovadītājus būt uzmanīgiem un ievērot atļauto braukšanas ātrumu uz visiem galvenajiem autoceļiem, kas tagad nepārsniedz 90 kilometrus stundā.

Rudens un salnu apstākļos, kad vērojami mainīgi laikapstākļi, apledo ceļi – veidojas tā saucamais "melnais ledus", kas nav manāms, taču ir ļoti bīstams, visos iecirkņos, kur gada siltajā periodā bija atļauts 100 km/h ātrums, attiecīgās ceļazīmes ir noņemtas, un atļautais ātrums ir 90 kilometri stundā.     

"Aicinām autovadītājus būs piesardzīgiem un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu," lūdza "Latvijas Valsts ceļi".

Savā lapā Facebook "Latvijas Valsts ceļi" publicēja ceļu iecirkņu sarakstu, kuros maksimālais braukšanas ātrums ir samazināts.

Iepriekš "Latvijas valsts celi" brīdināja, ka Latvijā vēl nav noslēgusies ceļu remonta sezona. Autovadītājiem jābūt gataviem satiksmes ierobežojumiem un tam, ka ceļā, iespējams, nāksies pavadīt ilgāku laiku.

Ziņu lente
0