Rimšēviču nevēlējās ņemt līdzi uz Vašingtonu, bet viņš vienalga atlidos

© Foto : baltnews.lvГлава центрального банка Латвии Илмар Римшевич
Глава центрального банка Латвии Илмар Римшевич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Latvijas Bankas vadītājs arī izlems braukt uz ikgadējo Pasaules Bankas un Starptautiskā valūtas fonda direktoru padomes tikšanos Vašingtonā, viņš vienalga nebūs oficiālās delegācijas sastāvā.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Latvijas delegācijas sastāvā ikgadējā Pasaules Bankas un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) direktoru padomes tikšanās Vašingtonā neiekļāva Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču – bet viņš vienalga lidos uz ASV, raksta Bloomberg.

Rimšēvičs pastāstīja, ka grasās sarīkot tikšanos ar Latvijas Bankas Rezervju pārvaldes komitejas locekļiem. Tāpat viņš ir grupas sastāvā, kura nosaka Eiropas Centrālās Bankas (ECB) likmes.

Latvijā, kur Rimšēviču vairākkārt aicinājuši atkāpties no amata, šie plāni daudzus izbrīnījuši.

"Ja viņš arī brauks uz Vašingtonu, tad ne oficiālās delegācijas sastāvā," paziņoja telefonsarunā Finanšu ministrijas Komunikāciju departamenta direktors Aleksis Jarockis.

Rimšēvičs, kuru 2018. gada sākumā atstādināja no pienākumu izpildes un pārstāja izlaist no Latvijas, šogad panāca šo ierobežojumu atcelšanu Eiropas Taisnīguma tiesā. Viņš turpina apgalvot, ka ir nevainīgs, atsakās atkāpties no amata, katru mēnesi ceļojot uz Frankfurti uz ECB valdes sēdēm un rīko Rīgā preses konferences.

Taču preses konferences mēdz būt visnotaļ neveiklas. Vienā no tām blakus viņam nostājās sieviete ar plakātu: "Kauna nav?" Jautājumus par krimināllietu uzdot ir aizliegts.

Президент Банка Латвии Илмарс Римшевичс - Sputnik Latvija
Kurš būs nākamais: politiķi apspriež jaunā Latvijas Bankas prezidenta kandidatūru

Apsūdzības korupcijā viņam joprojām nav atceltas, tiesas sēde nozīmēta nākošajā mēnesī. Tikmēr Saeima izskata četras iespējamās kandidatūras iespējamajam Rimšēviča amata pēctecim, kuram trešais termiņš Latvijas Bankas vadītāja amatā beidzas decembrī. Visi cer, ka jaunais Latvijas Bankas vadītājs palīdzēs atjaunot Latvijas reputāciju pēc virknes skandālu saistībā ar naudas atmazgāšanu un vairāku banku likvidāciju.

Šogad Latvijas delegāciju Vašingtonā vadīs valsts finanšu ministrs Jānis Reirs. Tāpat tās sastāvā būs Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikāciju pārvaldes vadītājs Juris Kravalis.

Rimšēvičs apstiprināja, ka nepiedalīsies SVF tikšanās, taču saņēma no tiesneša atļauju braucienam uz Vašingtonu. Iepriekš šogad viņš devies dienesta komandējumos uz Islandi, Lielbritāniju un Šveici.

Ziņu lente
0