"Nauda pazudīs "melnajā caurumā": opozīcija ir pret jaunām dotācijām "Rīgas satiksmei"

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонтные работы на Брасовском мосту в Риге
Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādās, ka iepriekšējā "Rīgas satiksmes" vadība nepareizi aprēķinājusi izmaksas atvieglojumu pasažieriem un bezmaksas braukšanas nodrošināšanai svētku dienās; tagad uzņēmums lūdz papildu 14 miljonus eiro.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Rīgas opozīcija ir neapmierināta saistībā ar pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" lūgumu piešķirt papildu dotācijas vairāk nekā 14 miljonu eiro apmērā par esošo un pagājušo gadu, vēsta TV3.

"Jau atkal nauda pazudīs "melnajā caurumā"," tā šo pieteikumu komentēja opozīcijā.

Uzņēmumā "Rīgas satiksme" skaidro, ka papildu dotācijas ir nepieciešamas, jo iepriekšējās vadības darba periodā izdevumi tika aprēķināti nepareizi.

Rezultātā šogad "Rīgas satiksme" prasa pašvaldības budžetam papildu 2,5 miljonus eiro, vēl 11,9 miljonus prasīs par 2018. gadu. Abas summas – tā ir trūkstošā daļa kompensāciju, kuras pienākas uzņēmumam pēc likuma, lai nodrošinātu atvieglojumu un bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā svētkos, kā arī lai segtu starpību starp biļetes cenu un brauciena pašizmaksu. Izrādījās, ka iepriekšējā vadība neņēma vērā šos faktorus.

Общественный транспорт в Риге - Sputnik Latvija
Pēc desmit gadiem Rīgas ielās vairs nebūs trolejbusu

"Vairāk ir tas, kādā veidā ir iepriekšējos gados budžets veidots. (…) Apzināti vai neapzināti piemērojis šo metodiku, nav prasījusi pārskatīt pašizmaksu. Pārvadātāja atbildība," paskaidroja valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis.

Savukārt Rīgas opozīcijā šo situāciju uzskata par kārtējo pierādījumu tam, cik neefektīva bijusi līdzekļu tērēšanas uzraudzība.

Atgādināsim, ka 2018. gada sākumā uzņēmums "Rīgas satiksme" saņēma no pašvaldības 108,69 miljonus eiro, savukārt pēcāk tika piešķirti vēl 22,5 miljoni, tādēļ kopējā dotāciju summa pārsniedza 130 miljonus eiro.

Ziņu lente
0