Taupa uz bērnu veselības rēķina? Siguldas bērnudārzā audzēkņi dzer krāna ūdeni

© Pixabay / ArcaionВодопроводный кран
Водопроводный кран - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādījies, ka tas pats bērnudārzs, kur pavisam nesen tika reģistrēts zarnu infekcijas uzliesmojums, vairs neiepērk dzeramo ūdeni pudelēs ekoloģisku iemeslu dēļ.

RĪGA, 4. oktobris – Sputnik. Siguldas bērnudārza "Tornīši" audzēkņu vecāki, kur pirms mēneša tika fiksēts zarnu infekcijas uzliesmojums, tur aizdomās pirmsskolas izglītības iestādes vadību kārtējā pārkāpumā, kurš apdraud bērnu veselību, vēsta Bez Tabu.

Lieta tajā, ka viņu bērni tagad dzer krāna ūdeni.

"Esmu pamanījis, ka PII "Tornīši" vairs bērniem nav pieejams dzeramais ūdens un šobrīd bērni lieto uzturā ūdeni no krāna. Bērnudārzā par šo nav pilnīgi nekādas informācijas, un liekas, ka tas tiek slēpts no vecākiem. To uzzināju, kad bērns mājās izstāstīja. Nevar arī nekur redzēt ūdens analīžu rezultātus, kādu ūdeni bērni lieto un vai to vispār drīkst lietot bērnu uzturā?" interesējas kāda bērna tēvs.

Arī citi vecāki pauda savu neapmierinātību.

"Esmu sašutusi, bērnudārzā "Tornīši" bērniem dod ūdeni no krāna. Kādu laiku atpakaļ vēl bija dzeramais ūdens lielajās pudelēs, bet tagad ūdeni lej no krāna. Kā var taupīt uz bērnu veselību?! Varbūt arī tualetes papīra vietā būs jānes avīzes?!" sūdzas kāda cita audzēkņa māte.

Bērnudārza vadība apstiprinājusi, ka tiek izmantots krāna ūdens. Šāds lēmums tika pieņemts, jo šajā pirmsskolas izglītības iestādē bērniem māca ekoloģisku dzīvesveidu. No plastmasas pudelēm nolemts atteikties, ņemot vērā to, kādu kaitējumu plastmasa nodara dabai. Pirms lēmuma pieņemšanas administrācija palūdza uzņēmumu "Bior" veikt ūdens analīzi – eksperti apstiprināja, ka tas atbilst drošības prasībām.

В школьной столовой - Sputnik Latvija
Siguldā bērnudārzs ēdinājis bērnus nelegāli

Šo informāciju apstiprināja arī uzņēmumā "Saltavots", kurš atbild par centrālo ūdensapgādi Siguldā. Tā pārstāvis uzsvēra, ka ūdens stāvoklis ir ļoti labs, ko apstiprinājusi arī pēdējā analīze, kura tika veikta septembra beigās.

"Tornīši" atsaucas uz cita bērnudārza pieredzi – "Ieviņa" – tur no ūdens pudelēs atteicās vēl agrāk: arī tur uzskata, ka nav jēgas pirkt ūdeni, ja tas, kurš tek no krāna, kvalitātes ziņā nav sliktāks.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, skandāla laikā saistībā ar zarnu infekcijas uzliesmojumu noskaidrojās, ka bērnudārzs "Tornīši" vispār nebija reģistrēts Pārtikas un veterinārajā dienestā, tādēļ nebija tiesīgs ēdināt bērnus.

Ziņu lente
0