Atgriežas Latvijā, lai nomaksātu parādus: iedzīvotāji Anglijā krāj naudu kredītiem

© Pixabay / jarmolukБанковская карта
Банковская карта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizbraukt uz Lielbritāniju, sakrāt naudu, pēc tam atgriezties, lai atdotu parādus un dzīvotu mierīgi: par tādu shēmu pastāstīja Intars Miķelsons no Kredītinformācijas biroja.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Akciju sabiedrības "Kredītinformācijas birojs" valdes loceklis Intars Miķelsons atklāja, ka Latvijas iedzīvotāji dodas strādāt uz Lielbritāniju, lai būtu iespēja nomaksāt kredītus. Šo viedokli viņš pauda radio Baltkom ēterā.

Viņš paskaidroja, ka cilvēki ierodas birojā un vaicā, kam viņiem jāsamaksā, lai mierīgi dzīvotu Latvijā. Turklāt tas notiek ik mēnesi un ne vienu reizi vien. Cilvēki, kuri vēlas norēķināties, atgriežas no Lielbritānijas, kur viņi strādāja un krāja naudu, lai samaksātu kredītus.

Денежные купюры - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājiem atļaus izkļūt no parādu bedres tikai vienu reizi un par 200 eiro

Miķelsons atzīmēja, ka arī kreditori Latvijā necenšas pēc iespējas ātrāk vērsties pie parādu piedziņas uzņēmumiem, jo gaida, kad atgriezīsies migranti un godīgi samaksās visu līdz pedējam centam.

Patlaban Latvijas iedzīvotājiem ir apruveni 1,2 miljoni kredītu, un 19% no to kopējās summas ir aizņēmumi ar pārsniegtu maksājuma termiņu.

Informācija par to, kam un cik jāmaksā, pieejama interneta vietnēs manakreditvesture.lv un crefobirojs.lv.  AS "Kredītinformācijas Birojs" un "CREFO Birojs" ir saņēmuši Valsts datu inspekcijas oficiālo licenci.

Tiesa, ir arī cita iespēja norakstīt parādus – bankrotēt. Iepriekš vēstīts, ka bankrota procedūra Latvijā kļūst lētāka. Plānots, ka vienkāršotā kārtībā to varēs izmantot Latvijas maznodrošinātie iedzīvotāji ar parādiem 2000-5000 eiro apmērā, taču tikai vienu reizi mūžā.

Евро - Sputnik Latvija
"Izmantoja manu personas kodu": rīdziniece kļuvusi par ātro kredītu upuri

Pie tam Kredītņēmēju asociācija atzīmēja, ka līmeni ieteicams vēl pazemināt un ļaut bankrotēt jau ar parādu 1 tūkstoša eiro apmērā.

Patlaban Latvijā ir aptuveni 40 tūkstoši cilvēku ar zemiem ienākumiem, kuri paņēmuši kredītus, taču atmaksāt tos nespēj. Bieži vien runa nav par nepārdomātiem aizņēmumiem braucieniem un moderniem pirkumiem – cienījama vecuma cilvēki ņem kredītus, lai nomaksātu augošos komunālos maksājumus.

Lai palīdzētu viņiem izkļūt no parādu bedres, Tieslietu ministrija iesniegusi likumprojektu "Fiziskās personas atbrīvošanas no parādsaistībām likums". Tādējādi valsts plāno ieviest bankrota procedūru tiem, kuri nespēj nomaksāt relatīvi nelielus parādus.

Ziņu lente
0