"Radiatori var būt auksti": kā Rīgā ieslēdz apkuri

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasМужчина проверяет систему отопления
Мужчина проверяет систему отопления - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas namu pārvaldnieks" ziņo par apkures pieslēgšanu vairāk nekā divos tūkstošos Rīgas māju, taču radiatori joprojām var būt auksti.

RĪGA, 28. septembris – Sputnik. Savā preses relīzē galvaspilsētas namu pārvaldnieks "Rīgas namu pārvaldnieks" saka par apkures pieslēgšanu vairāk nekā 2000 Rīgas namu, vēsta Rus.lsm.lv.

Sakarā ar sinoptiķu prognozēm apkuri šogad bija izlemts ieslēgt no 23. septembra.

Taču, kā norāda RNP pārstāvis Krists Leiškalns, kamēr gaisa temperatūra uz ielas pārsniedz +12 grādus dienā, radiatori var būt auksti. Saskaņā ar automātiskās apkures sistēmas uzstādījumiem, apkure tiks padota tikai tad, kad temperatūra būs zem +12 grādiem.

Радиатор отопления - Sputnik Latvija
Kur Latvijā ir visdārgākā un vislētākā apkure

Vairums daudzdzīvokļu namu ar centrālo apkuri ir atkarīgi no apkures iekārtu automātiskā darba režīma. Sistēma pati pielāgojas apkārtējās vides temperatūrai un "izlemj", kad jāsāk siltuma padeve.

Siltumapgādi namiem nodrošina vairāk nekā 240 RNP un "Siltumserviss Rīga" biedrības darbinieku. Ar siltumu centīsies nodrošināt maksimālo namu skaitu ar centrālo apkuri arī tuvākajā laikā.

Tiesa, nami tiks apsildīti pakāpeniski. Nav vērts gaidīt, ka līdz ar apkures iekārtu ieslēgšanu temperatūra strauji ies uz augšu.

Leiškalns uzsvēra, ka jau tuvākajās dienās apkures pieslēgšana tiks pabeigta. Dzīvokļu īpašniekus aicina nepārslogot klientu centru operatorus, jo tur nav detalizētas informācijas par pieslēgšanas gaitu. Informācija mainās atbilstoši situācijai.

Dārgā apkure

Iepriekš tika ziņots par vislētāko un visdārgāko apkuri Latvijā. Saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas informāciju, visdārgākā centrālā apkure Latvijā šosezon ir Siguldā, bet vislētākā – Daugavpilī.

Rīgā, kur siltumapgādi nodrošina uzņēmums "Rīgas siltums", šajā apkures sezonā darbosies tarifs 51,90 eiro par megavatstundu. Atļauju tarifu palielināšanai "Rīgas siltums" pieprasīja regulatoram 2017. gadā pēc dabasgāzes tirgus atvēršanas: toreiz parādījās neparedzēti izdevumi, kas saistīti ar augstākām dabasgāzes cenām un iepērkamo siltumenerģiju.

Tika atzīmēts, ka rīdziniekiem ir vismazākais mājokļa izmaksu slogs.

Ziņu lente
0