Labdarība nav miskaste: latvieši ziedo saplēstu apģērbu

© Sputnik / Владимир Вяткин / Pāriet pie mediju bankasРваная одежда
Рваная одежда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labdarības organizācija daudzkārt lūgusi ziedot tai atkritumu konteineri – nereti trūcīgajiem atdotās drēbes var nodot vienīgi atkritumos.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Labdarības organizācijas "Labdarības lapa" darbiniece publicēja savā Facebook lapā netīra un saplēsta apģērba fotogrāfijas, kas tika atdots trūcīgajiem.

"Labdarības lapa" – tā ir pirmā organizācija Latvijā, kura aktīvi cenšas iesaistīt palīdzības sniegšanā plašu cilvēku loku, kuri atbalsta labdarību un ir gatavi palīdzēt citiem grūtā situācijā. Šo biedrību 2014. gada beigās izveidoja Amanda Grase, kura saņēma godalgu "Latvijas lepnums" nominācijā "No sirds uz sirdi".

"Labdarības lapa" rūpējas par ģimenēm ar bērniem jau vairāk nekā piecus gadus, palīdzot viņiem saņemt mēbeles, pārtikas produktus, apģērbu, apavus, medikamentus un transportu. Amanda ar savu brīvprātīgo komandu parūpējusies par to, lai pagājušajā gadā vairāk nekā 250 ģimenes Ziemassvētkos saņem svētku mielastus, bet bērni tiek pie dāvanām.

"Varbūt tas skanēs skarbi, bet, esiet lūdzu kritiskāki pret lietām, ko ziedojat. Piedomājiet pie tā, vai Jūs būtu priecīgi un pateicīgi, ja Jums tādas lietas tiktu iedotas lietošanai.

Labdarība nav vieta, kur aizvest nelietojamas lietas, kam vieta būtu miskastē. Mums nav konteinera pie durvīm, un liela daļa no mums ikdienā brauc uz noliktavu ar bērniem vai sabiedrisko transportu, kā arī, izmest atkritumus svešos konteineros ir likuma pārkāpums, līdz ar to, jūs mūs piespiežat pārkāpt likumu. Jau vairākas reizes esam lūguši ziedot atkritumu konteineri, bet neviens tā arī nav atsaucies.

Ģmene - Sputnik Latvija
Swedbank izstrādājusi pabalstu kalkulatoru ģimenēm, kas gatavas uzņemt audžubērnus

Šis nav posts, lai kādam kaut ko pārmestu, bet, lai atgādinātu, ka mantas tālāk tiek nogādātas tādiem pašiem cilvēkiem, kā Jūs, kā arī, mums šķirošana būtu daudz patīkamāka, ja apģērbs būtu tīrs, jo ir bijuši ļoti nepatīkami pārsteigumi uzdurties uz apakšveļu, vai bērnu drēbēs, apvemtu apģērbu," uzrakstīja viena no "Labdarības lapa" brīvprātīgajām savā Facebook lapā.

Labdarības organizācijas, kuras nodarbojas ar ziedoto mantu sadali, nereti sūdzas par to, ka ir spiestas lielā daudzumā iznīcināt cilvēku atdoto apģērbu, jo to vienkārši vairs nav iespējams valkāt.

Piemēram, aizritējušajā ziemā Latvijas Sarkanais Krusts nonāca skandāla centrā dēļ tā, ka organizācijas darbinieki sadedzināja tai saziedoto apģērbu, taču noskaidrojās, ka tas nebija lietojams valkāšanai.

Ziņu lente
0