Politika

Krievijas vēstnieks: Latvijas uzņēmējiem neļauj strādāt ar Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovПосол РФ Евгений Лукьянов и мэр Риги Олег Буров на бизнес-форуме
Посол РФ Евгений Лукьянов и мэр Риги Олег Буров на бизнес-форуме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautājumā par lietišķo sakaru izveidi ar partneriem Krievijā uzņēmēji Latvijā ir noskaņoti pragmatiski. Ja ne mākslīgās barjeras un politiskais noskaņojums, potenciālu būtu iespējams izmantot lielākā mērā, uzskata Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Agri vai vēlu sankcijas tiks atceltas, dabisko procesu mākslīga bremzēšana nav efektīva, konstatēja Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs biznesa forumā, kas bija veltīts Maskavas un Rīgas sadarbības jautājumiem, vēsta RIA Novosti.

"Nešaubos, ka tirdzniecības kariem, ko daži mūsu partneri dēvē par sankcijām, pienāks loģiskas un dabiskas beigas," paziņoja Krievijas diplomāts.

Viņš piebilda, ka dabisko procesu mākslīga bremzēšana prasa daudz enerģijas un finansiālos resursus un nav efektīva ilgtermiņa perspektīvā.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Jurkāns: ASV nostādījušas Latviju uz nabadzības sliekšņa

Lukjanovs uzsvēra, ka jautājumā par lietišķo sakaru izveidi ar partneriem Krievijā uzņēmēji Latvijā ir noskaņoti pragmatiski. "Pie tam mēs saprotam, ka mākslīgi radītu šķēršļu un politiskā noskaņojuma apstākļos dažbrīd nav viegli pieturēties pie sadarbības kursa," nožēloja diplomāts.

Savukārt Rīgas mērs Oļegs Burovs forumā informēja, ka Rīga ir gatava attīstīt sakarus ar Maskavu.

"Ļoti žēl, ka (potenciāls – red.) netiek izmantots tādā mērā – šeit mums ir ielas rezerves... mēs esam gatavi attīstīt šos sakarus," atklāja politiķis.

Pēc viņa domām, attiecību virzība ir iespējama, neskatoties uz sarežģīto politisko situāciju.

"Protams, vispārējā, kā mēs sakām, ģeopolitiskā situācija ir sarežģīta, taču no mums ir atkarīgs tas, ka mēs, katrs savu iespēju robežās, varam šīs attiecības neiesaldēt, bet gan uzturēt, attīstīt, uzlabot," paziņoja Burovs.

Члены ЕП на сессии в Страсбурге - Sputnik Latvija
Politika
Spļāviens krieviem sejā: Mamikins novērtēja Ušakova balsojumu par sankcijām

Atgādināsim, ka laikā no 17. līdz 19. septembrim Baltijas valstīs notika Maskavas dienas. Maskavas valdības delegācija apmeklēja Tallinu, Rīgu un Daugavpili. Pasākumu organizēja Maskavas Ārējo ekonomisko un starptautisko sakaru departaments.

Programmā bija iekļautas tikšanās ar Tallinas mēru Mihailu Kilvartu un Rīgas mēru Oļegu Burovu, kā arī diskusija par digitālo tehnoloģiju jautājumiem, tikšanās ar tautiešiem Tallinā un Rīgā, Krievijas un Latvijas galvaspilsētu sadarbības biznesa forums, pārrunas ar Rīgas Īpašumu departamenta pārstāvjiem un konference pilsētas pārvaldes jautājumos Daugavpilī.

Ziņu lente
0