Saeimas komisija neuzskata situāciju Rīgā par ārkārtēju

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет – "Нет монополии! Нет TIrIga" у здания Рижской думы
Пикет – Нет монополии! Нет TIrIga у здания Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautājumu par ārkārtas situāciju Rīgas atkritumu apsaimniekošanā rīt, 19. septembrī, lems Saeima, komisijas locekļi nespēja nonākt pie vienota viedokļa.

RĪGA, 18. septembris – Sputnik. Saeimas Tautsaimniecības komisija neatbalstīja rīkojuma projektu par ārkārtējo situāciju atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, vēsta Jauns.lv.

Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem Saeimai. Ja tas būs negatīvs, valdības lēmums par ārkārtas situācijas režīma ieviešanu zaudēs spēku, un tā ietvaros ieviestie pasākumi nekavējoties tiks atcelti.

Konkurences padomes pārstāvis paskaidroja komisijai, ka situācija ir atrisinājusies, atkritumi tika izvesti, tādēļ ārkārtas situācijas saglabāšanai šobrīd nav pamata.

Пикет – Нет монополии! Нет TIrIga у здания Рижской думы - Sputnik Latvija
Ārkārtas situācija Rīgā: atkritumus izved pēc pagaidu plāna

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Anda Ozola palūdza deputātus izsludināt ārkārtas situāciju, ņemot vērā jautājumu par nederīgiem atkritumu apsaimniekošanas līgumiem.

Deputāts Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!") uzsvēra, ka komisijai ir jāsaprot, ka dažus jautājums nav vērts apspriest.

"Es savā darbībā sevi esmu parādījis kā KP aizstāvi. Bet ļaujiet man norādīt, ka KP pārkāpa savas kompetences. [..] Valsts pārvaldes darbs bija nodrošināt, ka atkritumi tiek izvesti situācijā, kad cilvēkiem nav spēkā atkritumu izvešanas līgumi. Tam bija vajadzīgs valdības lēmums. Ja atcelsim lēmumu, vai tad gribam pateikt, ka Tautsaimniecības komisija ir par to, ka pilsēta slīkst atkritumos? Nevajag jaukties valdības darbā!" pateica Pavļuts.

Deputāts Krišjānis Feldmans (JKP) uzskata, ka šajā jautājumā notiek "kāda cita spēle".

"Kad valdība pieņēma lēmumu par ārkārtēju situāciju, lēmums tajā pašā dienā netika nests uz Saeimu. Tas viss bija ar mērķi, lai ievilktu jautājumu uz nedēļu un apietu debates Saeimā un balsojumu, parlamentu nostādot muļķa lomā," pateica deputāts.

Pēc viņa domām, ārkārtas situācija ir tikai tam nolūkam, lai atzītu, ka vecie līgumi par apsaimniekošanu nav spēkā esoši.

"Aicinu neatbalstīt atkritumu mafijas legalizēšanu parlamentā!" pateica Feldmans.

Balsojuma laikā deputātu balsis sadalījās uz pusēm – pieci nobalsoja par rīkojuma projektu un pieci – pret. Pēc atkārtota balsojuma rezultāti palika nemainīgi.

Pret projektu nobalsoja partijas KPV LV, Jaunās konservatīvās partijas un Nacionālās apvienības deputāti. Par projektu nobalsoja "Attīstībai/Par!", "Jaunās Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, kā arī partijas "Saskaņa" deputāti. Daži "Saskaņas" deputāti sēdes laikā atstāja telpu.

Jautājumu par ārkārtas situāciju atkritumu apsaimniekošanā Rīgā ceturtdien, 19. septembrī, lems Saeima.

Ziņu lente
0