Dragile: var palikt krievam un mīlēt Latviju kā savu dzimteni

© Sputnik / Sergey MelkonovМаргарита Драгиле
Маргарита Драгиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas politiskās elites tumsonība – izskatīt kā Kremļa maigo spēku jebkādu aktīvas pilsoņpozīcijas izpausmi, kura skar krievu tematu, atzīmēja Margarita Dragile.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Mērķtiecīgs Krievijas darbs ar Latvijā dzīvojošajiem jaunajiem tautiešiem rada "ilgtermiņa riskus" konstitucionālajai iekārtai, teikts Valsts drošības dienesta (VDD) sagatavotajā Nacionālās drošības koncepcijā.

Šādi VDD paziņojumi jau ir kļuvuši par ierastu lietu, atzīmēja Sputnik Latvija intervijā akcijas "Nemirstīgais pulks" rīkotāja Latvijā Margarita Dragile.

Флаг России на фоне памятника Свободы - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas Valsts drošības dienests vēlas pārraut jauno krievu saikni ar Krieviju

"15-20 gadu garumā ikgadējās Drošības policijas atskaitēs atsevišķa nodaļa veltīta draudiem, kurus izraisa tautiešu darbība Latvijas teritorijā. Jebkādi mēģinājumi īstenot programmu, kuras mērķis ir saglabāt krievu valodu un kultūru, tiek pielīdzināti mēģinājumiem iedragāt Latvijas Republikas suverenitāti. Šāda veida izlēcieni ir absolūti prognozējami un ierasti," paziņoja Dragile.

Pēc viņas sacītā, visas darbības, kas saistītas ar krievu interešu pārstāvēšanu, aktīvas pilsoņpozīcijas izpausmi, kas netieši vai tiešā veidā skar krievu tematu, tiek pielīdzināts tā dēvētajam maigajam spēkam – it kā Kremlis ieiet Latvijas teritorijā. Dragile nosauca to par "Latvijas elites tumsonību".

"Šajā kontekstā piemineklis Atbrīvotājiem tiek izskatīts kā okupantu un Kremļa aģentu pulcēšanās vieta, kur atnāk tie, kas vēlas pastiprināt Krievijas ietekmi Latvijā," atzīmēja aktīviste.

Dragile uzsvēra, ka Latvijas krievu vidū ir dažādu politisko uzskatu pārstāvji: "Palikt krievam un mīlēt Latviju kā savu dzimteni – tās nav savstarpēji izslēdzošas lietas."

Valdība izskatīs Nacionālās drošības koncepcijas projektu šodien, 17. septembrī.

Ziņu lente
0