Daugavpili centīsies pierunāt palikt Pašvaldību savienībā

© © Daugavpils novada tūrisma informācijas centrsЗдание Даугавпилсской городской думы
Здание Даугавпилсской городской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gints Kaminskis ir pārliecināts, ka pašvaldībām būs grūtāk aizstāvēt savas intereses vienatnē, nekā kopīgiem spēkiem.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadītājs Gints Kaminskis steidzamā kārtā plāno tikties ar Daugavpils mēru Andreju Elksniņu, vēsta "Naša gazeta".

Vakar Elksniņš paziņoja, ka Daugavpils grasās izstāties no LPS, jo pilsēta ik gadus pārskaita organizācijai aptuveni 70-80 tūkstošus eiro, taču pretī nesaņem savu interešu aizstāvību.

Elksniņš pārmet LPS attīstības atbalsta trūkumu Latgales ekonomiskajai zonai, "haotisko pozīciju" novadu reformas jautājumos, nevēlēšanos samazināt deputātu skaitu pilsētu un novadu domēs un nespēju panākt to, lai par brīvpusdienām skolās maksā Izglītības un zinātnes ministrija.

Мэр Лиепаи Улдис Сескс - Sputnik Latvija
Bijušais Liepājas mērs: Kariņa valdība nemīl pašvaldības

Kaminskis nekomentēja Daugavpils mēra kritiku attiecībā uz LPS darbu, taču uzsvēra, ka tieši Savienība ir organizācija, kura valsts līmenī pievērš uzmanību nepieciešamībai ņemt vērā reģionu intereses.

"Iespējams, šajā gadījumā runa varētu būt par dažādu valsts institūciju nesaprotamajiem lēmumiem, kas uzliek vietvarām pavisam citu papildu slogu, piemēram, tas pats ēdināšanas jautājums 1.-4. klašu skolēniem. Jebkurš nepamatots lēmums nes līdzi neizpratni ne tikai pašvaldībās, bet arī to iedzīvotājos," paskaidroja LPS vadītājs.

Viņš pauda pārliecību par to, ka pašvaldībām aizstāvēt savas intereses vienatnē būs grūtāk, nekā visiem kopā.

Plānots, ka LPS vadītāja tikšanās ar Daugavpils vadību notiks pirms tam, kad jautājumu par izstāšanos no Pašvaldību savienības izskatīs domes deputāti. Šis jautājums iekļauts domes sēdes darba dienas kārtībā, kura notiks 12. septembrī.

Latvijas Pašvaldību savienībā šobrīd sastāv visas 119 pašvaldības, tostarp deviņas lielākās valsts pilsētas. 2012. gadā LPS atstāja Krāslavas novads, taču pēc pieciem gadiem tas atgriezās. Tajā pašā gadā no LPS izstājās Rīga, kura atgriezās 2014. gadā.

Ziņu lente
0