"Bumba ar liesmojošu asti" debesīs virs Latvijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji publicēja sociālajos tīklos fotogrāfijās un video, kurās iemūžināts no debesīm krītošs starojošs objekts ar asti; astronomi atzinuši to par bolīdu.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Ap deviņiem vakarā, pirmdien, 9. septembrī, Latvijas iedzīvotāji novēroja starojošas bumbas ar asti kritienu, kura atgādināja meteorītu, parādība ilga aptuveni 20 sekundes, vēsta Tvnet.lv.

Sociālo tīklu lietotāji nekavējoties sāka dalīties redzētajā savās lapās. Rīgas, Jelgavas, Mārupes, Olaines, Ogres, Līvānu, Vecāķu un citu vietu iedzīvotāji publicēja bolīda video un foto, kā arī dalījās iespaidos.

Piemēram, lietotājs MĀRTIŅŠ P uzrakstīja Twitter: "Māte satraukta zvana - Līvānos, dienvidu pusē, esot redzējusi spilgtu bumbu ar liesmojošu asti! Laikam jau tas pats, kas Vecāķos un vēl citur."

Cits lietotājs palūdza sociālajos tīklos pazīstamu "kosmosa guru" pastāstīt, kas tā bija par parādību.

"Vai @astrovilks un citi kosmosa guru var apstiprināt, ka tas ko vismaz 20 sek novēroju krītam šeit Mārupē no Z uz DA lidojošo zaļo bumbu ar garu asti, bija kāds nu ļoti atmosfērai tuvs meteorīts? Tas bija skaists un iespaidīgs skats. Bez skaņas. Nofilmēt un nobildēt nepaspēju," painteresējās Juris Vaidakovs.

Uz ko astronoms Ilgonis Vilks, Twitter vietnē pazīstams ar vārdu "astrovilks", paskaidroja, ka Latvijas iedzīvotāju redzētais nav nekas cits, kā bolīds.

"Šā vakara spožais zaļais bolīds redzēts Latvijas austrumu daļā. Rīga, Vecāķi, Salaspils, Ogre, Turkalne, Līvāni, Madona, droši vien vēl daudz kur citur. @ervins saka, ka ap 20:58. Vai pēc kāda laika bija skaņa? Paliekoša dūmu aste?" interesējas Vilks.

StarSpace observatorija netālu no Suntažiem apstiprināja, ka plkst. 20:58 debesīs bija vērojams bolīds vai arī ļoti spilgts meteors izteikti zaļā krāsā.

Ziņu lente
0