Daugavpils izstājas no Latvijas Pašvaldību savienības

© © Daugavpils novada tūrisma informācijas centrsЗдание Даугавпилсской городской думы
Здание Даугавпилсской городской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labklājības ministrijas atteikums finansēt bērnu pusdienas pašvaldībās kļuva par pēdējo pili – Daugavpils izstājas no Pašvaldību savienības.

RĪGA, 9. septembris – Sputnik. Daugavpils grasās izstāties no Latvijas Pašvaldību savienības, paziņoja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš sociālajos tīklos.

"Katru gadu Daugavpils pārskaita Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS) 70-80 tūkstošus eiro un šodien es vairāk neredzu nevienu argumentu, lai pilsēta turpinātu darboties šajā organizācijā.

Обеда в столовой - Sputnik Latvija
Latvija atteikusies ēdināt skolēnus no budžeta: Šuplinska izcīnījusi uzvaru

Teikšu atklāti – LPS pārstāv un apkalpo šauras intereses, bet nekādi ne visu iedzīvotāju, visu pašvaldību, vai pat Latgales prioritātes. Ir acīmredzami, ka netiek atbalstīta Latgales ekonomiskās zonas attīstība, haotiska ir pozīcija administratīvi-teritoriālās reformas sakarā un nevēlēšanās samazināt pašvaldību deputātu skaitu, nespēja pat bērnu pusdienas skolās aizstāvēt.

Ja jau kuluāros cīņa par valsts finansējumu notiek pēc principa "katrs pats par sevi", tad darīšu to atklāti. Šos 70-80 tūkstošus eiro gadā – mēs ar lielu prieku tērēsim kādam ducim bērnu laukumu," uzrakstīja Elksniņš savā Facebook lapā.

Lēmumu par izstāšanos no LPS pilsētas dome pieņems 12. septembrī.

Ziņu lente
0