Rīga nedrukā naudu: kādā veidā "Rīgas satiksme" ir saistīta ar bērnu pusdienām

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasПервоклассники в столовой
Первоклассники в столовой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesenie valdības lēmumi negatīvi ietekmēs Rīgas un citu Latvijas pašvaldību budžetus.

RĪGA, 9. septembris – Sputnik. Krišjāņa Kariņa valdība ļoti aktīvi cenšas atbrīvoties no saviem sociālajiem pienākumiem un saistībām, uzveļot tās pašvaldībām, paziņoja aģentūrai LETA Rīgas domes deputāts, frakcijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, raksta Jauns.lv.

Мэр Лиепаи Улдис Сескс - Sputnik Latvija
Bijušais Liepājas mērs: Kariņa valdība nemīl pašvaldības

Iepriekš kļuva zināms, ka saskaņā ar Eiropas rēķinu sistēmas metodoloģiju, pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme" jābūt iekļautam vispārējā valdības sektorā, kas 2020. gadā samazinās valsts budžeta fiskālo telpu par 72 miljoniem eiro.

Kā vienu no fiskālās telpas palielinājuma variantiem Finanšu ministrija piedāvā iekasēt no Rīgas domes daļu no iedzīvotāju ienākumu nodokļa par kopējo summu virs 30 miljoniem eiro.

Stepaņenko pateica, ka tas negatīvi ietekmēs Rīgas budžetu, jo, izņemot šo summu, pašvaldībai, visticamāk, nāksies apmaksāt arī brīvpusdienas sākumskolā: Izglītības un zinātnes ministrijai jau ir uzdots sagatavot Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozījumus, saskaņā ar kuriem tiks izslēgta valsts dalība brīvpusdienu finansēšanā, un šī funkcija tiks nodota pašvaldībām.

Viņš atgādināja, ka pašvaldības nedrukā naudu, un valdībai nevajadzētu paplašināt savu fiskālo telpu uz viņu rēķina.

Ziņu lente
0