Valdība sastrīdējusies par cietumu: Bordānam MK viedoklis nav noteicošais

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Jauno konservatoru" iebildumu dēļ valdība bija spiesta atlikt jautājumu par finanšu prioritātēm. Iespējams, pārrunas par budžetu nāksies sākt no jauna.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Latvijas valdība uz nedēļu atlikusi jautājumu par ministriju finansiālajām prioritātēm nākamgad, vēsta tvnet.lv.

Ministru kabinets plānoja sēdē 6. septembrī izskatīt Finanšu ministrijas ziņojumu par papildu finansējuma sadali nākamgad, kā arī Tieslietu ministrijas ziņojumu par Liepājas cietuma būvdarbiem. To bija nolemts izskatīt vispirms.

Kas būvēs cietumu

Ja Liepājas cietuma būvdarbi tiks atlikti līdz 2022. gadam, nākamā gada prioritātēm izdosies atvēlēt 170 miljonus eiro, taču viedokļi par šādu lēmumu bija dažādi.

Рижская центральная тюрьма - Sputnik Latvija
Kauns pa visu pasauli: Latvijai varētu likt slēgt cietumu

Žurnālisti vēsta, ka MK sēdes slēgtajā daļā tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji informēja par šonedēļ organizētajām kratīšanām lietā par būvfirmu karteļa sazvērestību. Lietā figurē uzņēmums "Abora", kas uzvarējusi iepirkumā par Liepājas cietuma celtniecību.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija) iebilst pret līguma slēgšanu ar firmu "Abora". Pēc sēdes viņš atzīmēja, ka valdība neatbalsta līdzekļu piešķiršanu būvdarbiem, tāpēc, domājams, tie tiks atlikti uz vairākiem gadiem. Šī iemesla dēļ Bordāns vēlas izsludināt jaunu starptautisko konkursu, vēsta BNN.

Politiķis uzsvēra, ka šajā jautājumā nav svarīgi, kāds ir valdības lēmums.

Bordāns negarantēja, ka iepirkuma jaunā cena būs zemāka. Viņš uzskata, ka uzvarēs ārzemju uzņēmums.

Visu no sākuma

Pēc šī jautājuma izskatīšanas Bordāns ierosināja atlikt diskusiju par budžetu. Viņa ierosinājums tika atbalstīts.

JKP līderis norādīja, ka koalīcijas pārrunu laikā partneri nav atbalstījuši partijas ierosinājumus budžeta jautājumā, tāpēc diskusija turpināsies, vēsta skaties.lv.

Rīgas centrālcietums - Sputnik Latvija
Latvijas cietumos trūkst apsargu un uzraugu

Viņš atgādināja, ka partijai ir savas nostādnes, kas pamatā saistītas ar nabadzības sliekšņa pacelšanu, pelēkās ekonomikas izskaušanu, ekonomikas atbalstu, transporta tīkla attīstību un tieslietu sfēras pilnveidošanu.

"Ņemot vērā, ka pārējie koalīcijas partneri vēlējās iet uz priekšu, neņemot vērā mūsu iebildumus un priekšlikumus, aicinājām premjeru ievērot koalīcijas līgumu. Turpināsim vest sarunas. JKP ievēros savas vērtības un idejas, gan arī piedāvās risinājumus," teica politiķis.

Bordāns ir pārliecināts: "jaunie konservatori" jau piekāpušies "ļoti daudzās pozīcijās", kad tas bija nepieciešams.

Uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka JKP atjaunos prasību par savu prioritāšu iekļaušanu budžetā, sarunas par nākamā gada budžetu faktiski sākot no sākuma, Bordāns atbildēja: "Savā ziņā tajā virzienā tā situācija arī ir."

Iepriekš vēstīts, ka arī citas nozares cīnās par finansējumu. Piemēram, sēdes dienā Iekšlietu darbinieku arodbiedrība organizēja neparastu akciju pie Ministru kabineta: ugunsdzēsēji ieradās pie ēkas ar veciem padomju ZILiem, kuros viņi vēl joprojām ir spiesti braukāt finansējuma trūkuma dēļ       .

Ziņu lente
0