Čakša: man nav personīgu domstarpību ar Viņķeli

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konflikts starp bijušo un esošo veselības ministri nav saistīts ar viņu personīgām domstarpībām, apgalvo Anda Čakša.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Bijušajai veselības ministrei Andai Čakšai nav nekādu sakaru ar viņas pēcteci Ilzi Viņķeli, pastāstīja radio Baltkom ēterā Čakša.

"Mums nav personīgu domstarpību. Es uzskatu, ka visi viņas paziņojumi nebija godīgi attiecībā pret mani, tā bija vairāk tāda politiska acu novēršana. Kaut arī mēs bijā pozīcijas – opozīcijas stāvoklī. Taču esmu priecīga, ka tiek turpinātas visas iniciatīvas, kuras mēs iesākām. Ceru, ka asī mūsu attiecības pakāpeniski uzlabosies," pateica Čakša.

Анда Чакша и Арвилс Ашераденс - Sputnik Latvija
Latvijas politikas fēnikss: kāpēc "Jaunās Vienotības" rindās pieaug deputātu skaits

Visus esošās veselības ministres paziņojumus par it kā korumpētām shēmām Čakša nosauca par netaisnīgām.

Iepriekš Viņķele kritizēja Čakšai uzticēto elektroniskās veselības aprūpes sistēmu, nosaucot to par "par ļoti neveiksmīgu, no dzimšanas slimu un dzemdībās nepareizi pieņemtu bērnu", un pēc tam vispār nāca klajā ar paziņojumu, ka veselības aprūpes sistēmas ieviešanai tika negodprātīgi iztērēti 600 tūkstoši eiro, kurus saņēma kompānija Analytica, viens no tās īpašniekiem Juris Pūce ir Čakšas bijušais vīrs.

Savukārt Čakša kritiski atsaucās par jaunās Veselības ministrijas vadītājas mēģinājumiem atteikties no "divu veselības aprūpes pakalpojumu grozu" sistēmas. Pēc viņas domām, tas novedīs pie tā, ka dažiem Latvijas iedzīvotājiem faktiski būs pieejami tikai neatliekamās palīdzības pakalpojumi.

Ziņu lente
0