"Liepājas Metalurga" vietā uzbūvēs jaunu rūpnīcu

© Riga Secondary School No 6 / Liepājas metalurgsЛиепайский металлург цех металлопроката
Лиепайский металлург цех металлопроката - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bankrotējušās rūpnīcas "Liepājas Metalurgs" mehānisko cehu nopirkusi teleskopisko konveijeru ražošanas kompānija.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde (Liepājas SEZ) noslēdza līgumu ar kompāniju Caljan Rite-Hite Latvia par ražotnes un biroju būvniecību vietā, kur agrāka atradās rūpnīcas "Liepājas Metalurgs" mehāniskais cehs, raksta infoliepaja.lv.

Teleskopiskos konveijerus ražojošā kompānija Caljan Rite-Hite Latvia iegādājās nekustamo īpašumu bijušajā "Liepājas Metalurga" teritorijā jau pērnā gada vasarā un ir gatava ieguldīt rekonstrukcijā 9 miljonus eiro.

Иварс Зариньш на Народной площади - Sputnik Latvija
Lielākā afēra Latvijā: kā OIK grauj valsts ekonomiku

"Tas mums bija liels izaicinājums, lai šis darījums notiktu. Vēl krietni pirms nodomu protokola parakstīšanas, intuitīvi jutām, ka tāda īsta investora, kas Liepājā varētu un gribētu atjaunot metalurģisko ražošanu, nav un nebūs. Bijām pārliecināti, ka šīs teritorijas nākotne ir modernas, mūsdienīgas ražotnes. Tajā brīdī daudzi tam vēl neticēja, un pārliecināšana bija ļoti ilga un smaga, bet izdevās. Šobrīd varam teikt, ka šis Caljan Rite-Hite lēmums iegādāties bijušā Mehāniskā ceha ēku ir visiem krietni palīdzējis noticēt, ka arī pārējā bijušā Metalurga teritorijā ir iespējams iedvest jaunu elpu un dzīvību. Taču, lai to panāktu, būs vēl daudz jāstrādā, un būs nepieciešams arī stingrs valdības atbalsts," saka Uldis Hmeļevskis, Liepājas SEZ attīstības direktora vietnieks.

Gatis Dradeika, Caljan Rite-Hite Latvia izpilddirektors, stāsta, ka sākumā kompānija pētīja rūpnīcas būvniecības iespējas, ņemot vērā savas konkrētās vajadzības, – gan izmēru, gan plānojuma ziņā.

"Novērtējot vecā "Liepājas Metalurga" mehāniskā ceha priekšrocības, nolēmām to iegādāties un pārbūvēt - tam ir izdevīga atrašanās vieta, pieejama nepieciešamā infrastruktūra, kā arī ēkas konstrukcijas ir ļoti labā stāvoklī," pateica viņš.

Achema rūpnīca - Sputnik Latvija
Lietuvai varētu parādīties savs "Liepājas Metalurgs": SDG nogalina "Achema" rūpnīcu

Liepājas metalurģijas rūpnīca "Liepājas Metalurgs" tika pasludināta par maksātnespējīgu 2016. gada 16. septembrī. Rūpnīcai centās atrast investorus, par visiespējamākajiem sauca Izraēlas pilsoni Igoru Šami, kurš izrādīja interesi par "Liepājas Metalurga" iegādi jau 2014. gadā, taču darījums nenotika.

Pērnā gada augustā Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Liepājas SEZ pārvalde un kompānija FeLM parakstīja protokolu par industriālā parka attīstību rūpnīcas vēsturiskajā teritorijā. Plānots izveidot tūkstoti jaunu darbavietu. Toreiz Ekonomikas ministrija paziņoja, ka tā saņem dažādus piedāvājumus par "Liepājas Metalurga" teritorijas attīstību – no ražošanas atjaunošanas līdz projektiem, kas nav saistīti ar metalurģiju.

Ziņu lente
0