Latvijā startē šoruden pirmās NATO mācības

© Latvijas armija / SG Ēriks KukutisМеждународные военные учения Saber Strike в Латвии
Международные военные учения Saber Strike в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien, 3. septembrī, sākas lielākās Igaunijā bāzētās sabiedroto kaujas grupas mācības.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Otrdien, 3. septembrī, Ādažu poligonā, Latvijā, startē militārās mācības "Furious Hawk", kurās piedalīsies Lielbritānijas un Francijas karavīri no Igaunijā dislocētā NATO bataljona, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Igaunijas Aizsardzības spēku Galvenā štāba preses dienestu.

Выход кораблей Балтийского флота в море в рамках учений Запад-2017 - Sputnik Latvija
Kļuvis zināms, kādēļ ievilkās KF mācības "Okeāna vairogs" – bez NATO neiztika

Tiek ziņots, ka "Furious Hawk" kļūs par Igaunijā bāzētās sabiedroto kaujas grupas lielākajām mācībām: divas nedēļas kaujas treniņu, kuros tiks iesaistīt aptuveni 700 karavīru. Nākamnedēļ par mācību kulmināciju kļūs kaujas šaušana un taktiskie manevri.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja par gaidāmajām mācībām "Sudraba bulta" un "Furious Axe", kuras notiks Latvijā šoruden. Saskaņā ar Latvijas Aizsardzības ministrijas informāciju, mācības "Sudraba bulta" startēs 23. septembrī un ilgs līdz 6. oktobrim. Tālāk no 28. oktobra līdz 10. novembrim Latvijā notiks mācības "Furious Axe".

Mācībās "Sudraba bulta" līdz ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem piedalīsies ārvalstu bruņoto spēku vienības. Piemēram, nodaļas no Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī Latvijā dislocētā NATO grupa Kanādas vadībā.

Plānots, ka manevros piedalīsies aptuveni 500 karavīri. Mācību gaitā viņi uzlabos aizsardzības operāciju vadības, plānošanas un komandēšanas iemaņas.

Международный авиасалон Ле Бурже-2017 - Sputnik Latvija
ASV gaisa spēku ģenerālis: izspēlējām F-35 ātru pārsviešanu uz Baltiju

Mācībās "Furious Axe" piedalīsies Latvijas NBS vienības un Igaunijā dislocētā NATO grupa, ko vada Lielbritānija. "Furious Axe" ir taktiskās lauka mācības. Arī tajās būs iesaistīti aptuveni 500 kareivji.

Atgādināsim, ka starptautiskās mācības Latvijā reti beidzas bez incidentiem. Pie tam nepatikšanas notiek ne vien armijas bāzēs, bet arī starp civiliedzīvotājiem. Piemēram, 2016.gadā mācību "Sudraba bulta" fonā notika kautiņš McDonalds Rīgā starp Lielbritānijas Grenadieru gvardes pulka karavīriem un vietējiem iedzīvotājiem.

2018.gada augusta beigās Valsts policijas speciālās vienības policijas bataljona autobuss, dodoties uz manevriem nekārtību apspiešanā Valmierā, iekļuva smagā CSNg uz Siguldas šosejas. Toreiz sadursmē cieta četri Valsts policijas darbinieki.

2017. gada decembrī ASV militārā kravas mašīna iebrauca grāvī Vecumnieku novadā. Savukārt 2017. gada jūnijā uz šosejas Ventspils – Kuldīga Latvijas Militārās policijas automobilis saskrējās ar degvielas kravas mašīnu.

Ziņu lente
0