Kontrolieris autobusā Rīgā sodījis angliski runājošu tūristu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietējie kontrolieri norājuši tūristu, kurš iegādājies autobusa biļeti, taču nav to reģistrējis. Kontrolieri nerunāja angliski un piesprieduši sodu 20 eiro apmērā.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Rīgā noticis kārtējais konflikts, kura cēlonis ir latviešu valodas zināšanu trūkums. Konflikts izcēlies kādā autobusā starp kontrolieri un tūristu. Par to Bez Tabu "Sūdzību dēlī" pastāstīja strīda aculiecinieks Gustavs.

Viņš informēja, ka 19.augustā 22. autobusā, kas kursē maršrutā Lidosta–Abrenes iela, novērojis sekojošu situāciju: kontrolieri lūdza uzrādīt biļeti vīrietim, kurš nepārprotami bija tūrists. Ārzemnieks biļeti nopirka, taču, iekāpis autobusā, nereģistrēja to, jo vienkārši nezināja, ka tas nepieciešams. Kontrolieri sākuši vīrieti iztaujāt, taču noskaidrojās, ka viņš runā tikai angliski. Pie tam pārbaudītāji valodu neprata un runāja tikai latviski.

Автозаправочная станция - Sputnik Latvija
Uzrunāšana krievu valoda izraisīja kādas Rīgas DUS klientes sašutumu

"Kontrolieris ļoti haotiski, paceltā tonī, pats redzamā stresa stāvoklī, izrakstīja kvīti, necenšoties paskaidrot, ka par biļetes nereģistrēšanu jāmaksā 20 eiro," turpināja Gustavs.

Kad tūrists izvilcis 20 eiro un gribējis samaksāt, kontrolieri nav pieņēmuši banknoti, jo tā bijusi vecā parauga.

"Man radās daži jautājumi – kāpēc vīrietis netika aicināts reģistrēt e-talonu (tā derīguma termiņš bija viens gads), bet uzreiz tika izrakstīta kvīts? Kāpēc maršrutā no lidostas brauc kontrolieri bez angļu valodas zināšanām? Vai tiešām mēs tik ļoti nīstam tūristus?" bija sašutis Gustavs.

Konflikti sakarā ar latviešu valodas zināšanu trūkumu vai nevēlēšanos tajā sazināties izceļas bieži un tiek plaši apspriesti. Piemēram, pērn, pircēji veikalā Maxima nofilmēja un publicēja YouTube incidentu ar britu tūristu, kam rupjā formā norādīja uz valsts valodas zināšanu trūkumu.

Video ierakstā brits strīdējās ar veikala personālu, kas viņam iegalvoja: viņam jārunā latviski. Iespējams, domstarpības radās Maxima specializētajās kasēs, kur apkalpo tikai dažus klientus, piemēram, pircējus ar maziem bērniem. "Te ir Latvija! Runā latviski! Lasīt proti! Iemācies! Ēzelis tāds!" – tūristam paziņoja veikala darbiniece.

Sašutušais brits steigšus pameta veikalu.

Ziņu lente
0