No lidostas "Rīga" uz centru nepārmaksājot: septembrī taksometriem gaidāmas izmaiņas

© Sputnik / Sergey MelkonovСтоянка такси в аэропорту Рига
Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasažierus no lidostas varēs vest tikai ar mašīnām, kuras nav vecākas par pieciem gadiem, ir pielāgotas bērniem un cilvēkiem ar ierobežojumiem, taču galvenās izmaiņas skars pakalpojumu apmaksas kārtību.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Mēģinot nokļūt no Rīgas lidostas centrā ar taksometri, vairs nebūs jāriskē šķirties no neadekvātām naudas summām, sola valdošā koalīcija.

Ministru Kabinets 27. augusta sēdē izskatīs jaunos taksometru pārvadājumu noteikumus, vēsta TV3

Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Braucieni pēc kuponiem un datu glabāšana NATO: Saeima atbalstīja prasības taksometriem

Tagad taksometru pakalpojumu sniegšana lidostā "Rīga" tiks nopietni ierobežota: gaisa ostu varēs apkalpot tikai mašīnas, kuras nav vecākas par pieciem gadiem, savukārt salons būs jāpielāgo invalīdiem un bērniem.

Taksometru pakalpojumi būs jānodrošina pat tajā laikā, kad lidojumu intensitāte lidostā būs zema.

Taču visnozīmīgākās pārmaiņas skar pakalpojumu apmaksas kārtību: tagad pasažieri izmantos speciālus vaučerus, kurus varēs iegādāties lidostā.

"Lidotājs, kurš atstāj lidostu, iegādājoties vaučeru, varēs par vaučera cenu nokļūt līdz punktam, kuru tas piedāvās, piemēram, no lidostas līdz pilsētas centram par noteiktu fiksētu maksu, kas iepriekš nebija iespējams. Attiecīgi šie taksometra vadītāji šādu vaučeru ņems pretī," paskaidroja Satiksmes ministrijas pārstāvis Tālivaldis Vectirāns.

Jaunā vaučeru sistēma būs jānodrošina pašiem uzņēmējiem. Šādai apmaksas kārtībai jāsāk darboties no septembra vidus.

Taksometri un sirmie mati

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, pagājušajā nedēļā Rīgā izcēlās kārtējais skandāls ar neadekvāti lielu brauciena cenu ar taksometri no lidostas uz pilsētu – par 20 minūšu braucienu pasažieri samaksāja veselus 50 eiro.

Šajā sakarā satiksmes ministrs Tālis Linkaits bijis spiest sarunāties ar saviem padotajiem ļoti skaļā tonī.

"Ja man būs sirmi mati, tad takšu sakarā. Ne tik daudz cīnoties ar bandītiem, cik ierēdņiem. (…) Šodien bļāvu tā, ka droši vien ministrijas otrā galā varēja dzirdēt," atklāti pasūdzējās Linkaits.

Nekārtības ar taksometru pakalpojumu cenām sākās pēc 2018. gada 1. jūnija, kad pašvaldībām tika atņemta iespēja noteikt taksometru pārvadājumu cenu "griestus" un uzņēmumi ieviesa peldošos tarifus.

Ziņu lente
0