Krapsis: elektriskie skrejriteņi iedzinuši stūrī gājējus

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasПункты проката электросамокатов
Пункты проката электросамокатов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenais iemesls vairumā avāriju Latvijā ir sliktie ceļi, taču tuvākajā laikā tos neviens neremontēs.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Šogad satiksmes drošība uz Latvijas ceļiem ir pasliktinājusies, paziņoja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Pēc viņa teiktā, CSNg skaits valstī ir nedaudz samazinājies, taču bojāgājušo un smagi cietušo kļuvis vairāk.

Pēc Krapša domām, viens no galvenajiem lielā avāriju skaita iemesliem ir slikta cēlu infrastruktūra. Taču, tā kā cerību uz to, ka tā ātri uzlabosies, nav, vadītājiem ir jādomā par savu ieradumu mainīšanu.

Дорожно-транспортное происшествие - Sputnik Latvija
Strauji pieauguši OCTA tirgotāju ienākumi. Kur pazuduši cenu griesti?

Tāpat, pēc Krapša pastāstītā, arvien vairāk problēmu rada elektriskie skrejriteņi, kuri gājējus "iedzinuši stūrī". Piemēram, aizritējušajā diennaktī smagas traumas guvis cilvēks, kurš brauca ar skrejriteni alkohola reibumā.

Krapsis pauda cerību, ka situācija uzlabosies, kad tiks pieņemti noteikumi, kuri nosaka elektrisko skrejriteņu kustības kārtību, savukārt pašvaldības ar laiku izvietos ietvēs zonas, kas paredzētas katram satiksmes dalībniekam.

Latvija iekļuvusi Eiropas Savineības valstu trijniekā upuru skaita ziņā ceļu satiksmes negadījumu rezultātā, rēķinot uz miljonu iedzīvotāju. Tikai Rumānijā un Bulgārijā 2018. gadā mirstības uz ceļa līmenis bijis augstāks.

Kopumā Eiropas Savienībā nāvju skaits uz ceļa samazinās, taču mērķis samazināt CSNg upuru skaitu divas reizes no 2010. līdz 2020. gadam izpildīts netiks. Iepriekš Krapsis sacīja, ka, lai īstenotu iecerēto, jāizmaina ceļu satiksmes dalībnieku attieksme, taču Latvijā to diez vai izdosies panākt.

Ziņu lente
0