Dvēseles kliedziens: ātrās palīdzības ārsts pasūdzējās par autovadītājiem Rīgā

© Foto : baltnews.lvАвтомобиль скорой помощи
Автомобиль скорой помощи  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nu vienreiz, tas tak ir jāizbeidz, cik var!"; mediķis, kurš strādā ātrajā palīdzībā, publicēja dusmu pilnu publikāciju Facebook, uzrunājot autovadītājus, kuri neprot novietot auto.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieks savā Facebook lapā uzrunāja cilvēkus, kuri novieto savu automobili pagalmā un tādējādi bloķē operatīvā autotransporta izbraukšanu.

Bieži cilvēka dzīvības glābšanā katra minūte vai pat sekunde ir no svara, un ir ļoti svarīgi nepazaudēt šo vērtīgo laiku. Tādēļ jautājumus, kuru iesāka mediķis Rafaels sociālajā tīklā, ir ļoti ass. Un runa nav tikai par ātro palīdzību, bet arī par citiem dienestiem, kuriem dažkārt ir nepieciešams pēc iespējas ātrāk nokļūt notikuma vietā.

"Nu vienreiz, tas tak ir jāizbeidz, cik var! Padomājiet loģiski, kā mēs varam izglābt cilvēka dzīvību, ja Jūs šādi bloķējāt māju iekšpagalmu ceļus!!!" pauž sašutumu Rafaels.

Pēc ātrās palīdzības dienesta darbinieka sacītā, viņš līdz šim nekad nav atstājis lapas ar dusmu vārdiem uz pārkāpēju priekšējā stikla, taču šoreiz nespēja noklusēt. Rafaels uzsvēra, ka vadītājiem ir jādomā, pirms atstāt savu autotransportu pagalmā, un jāizvērtē, vai tas netraucēs citiem.

"Labi ka mūsu OMT vadītāji spēj izlavierēt braucot atpakaļgaitā, jo operatīvais transports nav milzīgs, bet kā lai izbrauc VUGD?! Sadegsiet dzīvi!" nobeigumā sacīja autors.

Vērts atzīmēt, ka Rafaels nav pirmais, kurš sacēla paniku Internetā šajā sakarā.

Tā, piemēram, 2018. gada maijā Purvciema ugunsdzēsēji aicināja pilsētniekus uzmanīgāk novietot savus privātos transportlīdzekļus pagalmos un publicēja Twitter fotogrāfiju, kurā redzams, ka ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mašīna nevar izbraukt starp diviem vieglajiem automobiļiem, kuri stāv pie mājas.

Ziņu lente
0