Kalniete saņēma no Zeļenska ordeni

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвродепутат от Латвии Сандра Калниете
Евродепутат от Латвии Сандра Калниете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sandra Kalniete ir vienīgā no 24 sievietēm Eiropas Parlamentā, kura ar Zeļenska rīkojumu saņēmusi Ukrainas Kņazienes Olgas I šķiras ordeni.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas Sandra Kalniete, par kuru Krievijā uzzināja pēc skandalozā stāsta ar Georga lentes krāsu kleitas sadedzināšanu, saņēma no Ukrainas Kņazienes Olgas I šķiras ordeni. Godalga atrada "varoni" ar prezidenta Vladimira Zeļenska rīkojumu.

"Esmu patiesi aizkustināta, pateicīga un pagodināta par Ukrainas izrādīto atzinību, kas uzliek man pienākumu aktīvi turpināt strādāt Austrumu partnerības ietvaros, stiprinot Ukrainas un Eiropas saites. Vienmēr esmu apbrīnojusi ukraiņus par viņu apņēmību aizstāvēt savas valsts neatkarību un tiesības izvēlēties savai valstij Eiropas ceļu. Tas nav viegls ceļš – tas prasa izturību, neatlaidību, tas prasa arī upurus. Bet ukraiņi ir demonstrējuši pasaulei savu varonību, lai saglabātu tiesības izvēlēties savas valsts nākotni," pateica Kalniete pēc apbalvojuma saņemšanas.

Евродепутат от Латвии Сандра Калниете - Sputnik Latvija
Lamuvārdi ir bezspēcīgi: eriodeputāti nosodījuši Kalnieti par kleitas sadedzināšanu

Kopumā Ukrainas Neatkarības dienā šis ordenis tika piešķirts 24 ārvalstu politiķēm un diplomātēm.

Kņazienes Olgas I šķiras ordenis tika nodibināts ar Ukrainas prezidenta rīkojumu 1997. gada 15. augustā sieviešu apbalvošanai par izciliem nopelniem valsts, ražošanas, sabiedriskā, zinātnes, izglītības, kultūras, labdarības un citās sabiedrības dzīves jomās un bērnu audzināšanu ģimenē.

Iepriekš žurnālā "Privātā Dzīve", kurš ir veltīts Latvijas laicīgajai hronikai, tika izvietotas 9. maijā uzņemtas fotogrāfijas, kurās Latvijas eirodeputāti no partijas "Jaunā Vienotība" Sandra Kalniete un Kārlis Šadurskis sadedzina Georga lentītes krāsu kleitu, aplejot to ar "latviešu leģionāra spirtu". Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātā 25. maijā Kalniete saglabāja eirodeputātes mandātu, savukārt Šadurskis saņēma visvairāk mīnusu.

Ziņu lente
0