Atkal skandāls: airBaltic nepielaida reisam pasažieri un apsūdzēja par agresiju

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры в аэропорту Рига
Пассажиры в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Glābējam, kurš iegādājies biļeti mēnesi pirms reisa, neļāva doties komandējumā uz ASV, paskaidrojot, ka visas vietas jau aizņemtas.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Kompānija airBaltic iesaistīta kārtējā skandālā – šoreiz kompānijas pārstāvji nepielaida reisam pasažieri ar biļeti vietu trūkuma dēļ, vēsta BB.lv.

Romans Kačkāns ir glābējs. Viņam bija ieplānots darba brauciens uz Floridu no Rīgas lidostas caur Stokholmu. Viņš pastāstīja, ka biļeti bija iegādājies mēnesi iepriekš, taču airBaltic atteicās uzņemt viņu reisā uz tranzīta punktu Stokholmā. Lai tiktu līdz mērķim, Kačkāns bija spiests patstāvīgi pārplānot maršrutu, un galamērķī viņš ieradās dienu vēlāk.

Малыш с чемоданом - Sputnik Latvija
Piemaksā vai vispār nekur nelidosi: airBaltic neielaida meiteni lidmašīnā

Pasažierim tika  izmaksāta kompensācija 250 eiro apmērā, taču ar to nepietika, lai segtu visus zaudējumus, ko radīja lidojuma atcelšana. Kačkāns atzina, ka tādu attieksmi nav  piedzīvojis pat lētajās aviolīnijās. Viņš pastāstīja, ka ieradies lidostā savlaicīgi, dokumenti pārbaudīti, taču iesēšanās laikā viņam teikts, ka brīvu vietu vairs nav. Aviokompānijas pārstāvis mierīgi paskaidrojis, ka tā mēdz gadīties – kompānija pārdevusi vairāk biļešu nekā ir sēdvietu.

"Pirmais, ko man paziņoja - ja es pērku biļetes internetā, principā tā ir mana problēma, ka netieku tālāk. airBaltic to nekompensēs, bet var piedāvāt kompensāciju - 250 eiro un lidojumu uz Stokholmu vēlāk vai rīt," atcerējās Kačkāns.

Viņa teiktais par biļetes legālu iegādi un nepieciešamību būt pie mērķa laikus, netika sadzirdēts, piedevām viņu apsūdzēja par agresiju. Tomēr viņš saņēma tikai standarta kompensāciju un zupas talonu.

Glābējs secināja, ka valstī izreklamētajai nacionālajai aviokompānijai airBaltic ir absolūti nospļauties par saviem pasažieriem.

airBaltic un overbooking

Iepriekš jau vēstīts par situāciju overbooking jomā airBaltic, kas radīja plašu rezonansi. Rīgā ieplānota pasākuma spīkere nesaņēma vietu airBaltic reisā vietu trūkuma dēļ. Arī nākamais reizz bija aizpildīts, tāpēc izlidot viņai izdevās tikai diennakti vēlāk.

Самолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Bija baisi: airBaltic lidmašīna atgriezās Rīgā uzliesmojuma dzinējā dēļ

airBaltic pārdod vairāk biļešu nekā sēdvietu cerībā, ka kāds neatnāks (pēc statistikas – 4%). Šāds solis ļauj piedāvāt lētākas biļetes un nelidot ar tukšām sēdvietām. Šāda rīcība ir likumīga.

Taču, ja visi pasažieri ieradušies, kādu nākas nosūtīt ar nākamo reisu vai meklēt citus variantus.

Aviokompānija nodrošina tikai kompensāciju 250 eiro apmērā – standarta summu lidojumiem, kuru garums nepārsniedz 1500 km Eiropas Savienībā. Pieprasīt lielāku summu iespējams tikai tiesā.

Ziņu lente
0