Rīgas sociālais dienests palīdz PNB bankas klientiem

© Sputnik / Sergey MelkonovPNB Banka в Риге
PNB Banka в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālais dienests sniedz PNB Bankas klientiem materiālo un psiholoģisko palīdzību.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Rīgas sociālais dienests sniedz nepieciešamo atbalstu rīdziniekiem, kam ir konti PNB Banka, un iespēju piekļūt savai naudai, vēsta Rīgas domes vietne.

Министр финансов Янис Рейрс подал бюджет на 2019 год в Сейм - Sputnik Latvija
Finanšu ministrija: Latvijā 600 tūkstoši strādājošo "velk" 450 tūkstošus pensionāru

15. augustā Eiropas Centrālā banka, kas zināmu laiku uzrauga PNB Banka, konstatēja finanšu iestādes finansiālās grūtības. FKTK apturēja bankas darbību Latvijā, tātad no šī brīža apturēta maksājuma karšu un bankomātu darbība, kā arī maksājumi PNB interneta bankā.

PNB Banka vērsās pie klientiem ar ieteikumu atvērt kontu bankā Citadele. Vēstīts, ka izmaksas sāksies ne vēlāk kā 27. augustā.

PNB Banka klienti var vērsties Rīgas sociālajā dienestā, lai saņemtu palīdzību svarīgākajās ikdienas vajadzībās, bet nepieciešamības – arī psiholoģisko palīdzību. Sociālais dienests piešķir palīdzību, izvērtējot katra klienta situāciju.

Jau piektdien visos Rīgas sociālā dienesta teritoriālajos centros informācijas stendos bija izvietota informācija par to, kur saņemt palīdzību. Pirmdien visos RSD centros no klientiem tika pieņemti iesniegumi par kontu nomaiņu, tika sniegtas konsultācijas pa tālruni, darbs bija saskaņots un organizēts.

Vienā gadījumā tika izsniegti pārtikas produkti, jo kliente sūdzējās par to, ka iztērējusi visu otrdien saņemto pensiju.

Rīdzinieki, kam konts ir tikai PNB Bankā un kam nepieciešama palīdzība, aicināti vērsties no 9:00 līdz 17:00 sekojošos RSD teritoriālajos centros: Latgales rajona iedzīvotāji – Avotu ielā 31/2; Pārdaugavas iedzīvotāji – E.Smiļģa ielā 46; Ziemeļu rajona iedzīvotāji – Brīvības gatvē 266.

Ja radušās neskaidrības, ieteicams vērsties Labklājības departamentā pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 darbdienās no plkst. 9:00 līdz plkst. 17:00. Pēc darba laika darbojas balss ieraksts (darbinieks, noklausījies ierakstu, piezvanīs un atbildēs uz jautājumiem darba laikā).

Пенсионеры - Sputnik Latvija
Gandrīz pusei pensionāru Latvijā draud nabadzība

Rīdzinieki, neuzrādot nekādus dokumentus, var vērsties zupas virtuvēs – Daugavgrīvas ielā 1 (darbdienās no 12:00 līdz 13:00), Kr.Barona ielā 56 (katru dienu, izņemot svētdienas no plkst. 9:00 līdz plkst. 10:00), Kr.Barona ielā 126 (katru dienu no 12:00 līdz 13:00), Laktas ielā 8/1 (darbdienās no plkst. 10:00 līdz plkst. 11:00).

Rīdzinieki var saņemt ēdienu arī sešos ēdiena izsniegšanas punktos, uzrādot rīdzinieka karti, kurā ielādēta Rīgas sociālā dienesta elektroniskā izziņa par ģimenes (personas) trūkumcietēja statusu, par ģimenes (personas) maznodrošinātā statusu, par ēdināšanas pakalpojuma saņemšanu.

PNB Bankas klientiem jāvēršas pie sava sociālā darbinieka un jāiesniedz dati par konta atvēršanu citā bankā, lai nodrošinātu tālāku sociālās palīdzības saņemšanu.

Ziņu lente
0