Pēc desmit gadiem Rīgas ielās vairs nebūs trolejbusu

© Sputnik / Sergey MelkonovОбщественный транспорт в Риге
Общественный транспорт в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar autobusu parādīšanos, kuri neradīs izmešus gaisā, Rīga pakāpeniski atteiksies no trolejbusu izmantošanas.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Trolejbusi, kā sabiedriskā transporta veids, drīzā nākotnē var tikt aizstāti ar autobusiem, pastāstīja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartašēviča telekanālā LNT raidījumā "900 sekundes".

Viņa norādīja, ka trolejbusu satiksmei nepieciešamās infrastruktūras uzturēšanai tiek piešķirti milzīgi līdzekļu, un daudz lētāk būtu aizvietot trolejbusus ar autobusiem. Vienīgai, kas pagaidām no tā atturējis, ir trolejbusu ekoloģiskās īpašības, taču līdz ar autobusu parādīšanos, kuri neradīs izmešus gaisā, Rīga pakāpeniski atteiksies no trolejbusu izmantošanas.

Автобус в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā tiks ieviesta vienotā autobusu un vilcienu biļete

Taču tas nenotiks uzreiz. "Rīgas satiksme" pakāpeniski nomainīs trolejbusus ar autobusiem, taču paies ap desmit gadiem, kamēr šis transporta veids pilnībā nepazudīs no Rīgas ielām.

"Rīgas satiksme" un pašvaldība iepriekš plānoja palaist trolejbusus ar ūdeņraža dzinēju 2017. gada rudenī. Projekta kopējā vērtība sastādīja 37 miljonus eiro, tas ietver sevī ne vien ūdeņraža trolejbusu iegādi, bet arī 10 analoģiskus autobusus. Rīga uzņemas transporta iegādes izmaksas, savukārt ES apmaksā visu ūdeņraža ražošanas infrastruktūru un uzpildes staciju. Projekts tiek īstenots ar mērķi samazināt CO2 emisiju atmosfērā.

Ūdeņraža uzpildes stacijas ēka Vienības gatvē jau ir uzbūvēta, taču jauno trolejbusu palaišanu vairākas reizes atlika: sākumā uz 2018. gada pavasari, pēc tam – uz vasaru, pēc tam uz rudeni, un tad "Rīgas satiksme" radās citas problēmas.

Ziņu lente
0