Apetīte aug ēdot: Latvijas budžets pirmo reizi pārsniegs desmit miljardus

© Sputnik / Sergey MelkonovПортфель с бюджетом Латвии
Портфель с бюджетом Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs Kariņš sola, ka nākamgad Latvijas budžets sasniegs rekordu: ekonomikas izaugsme ir palēninājusies, taču valsts kabatā ienāk vairāk naudas nekā agrāk.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Nākamgad budžets pieaugs par piecsimt miljoniem eiro, apgalvoja premjerministrs Krišjānis Kariņš intervijā LTV.

Budžets pārsniegšot desmit miljardus eiro – tas ir augstākais rādītājs visa valsts vēsturē.

Premjerministrs uzsvēra: lai gan ekonomikas izaugsme ir lēnāka, naudas valsts budžetā joprojām ienāk vairāk nekā iepriekš.

Kariņš ir pārliecināts, ka naudas trūkuma sajūta rodas tāpēc, ka cilvēki vienmēr grib vairāk.

"Apetīte aug ēdot," sacīja Kariņš un piebilda, ka visas problēmas nav iespējams atrisināt vienlaikus.

Kariņš pastāstīja, ka labprāt veidotu uzkrājumus, bet viņam kā valdības vadītājam ir jāsaskaņo dažādo partiju leģitīmās intereses. Lai ņemtu vērā koalīcijas partneru intereses, budžetu nāksies saplānot ar nelielu deficītu. Valdībai nāksies vienoties par kopsaucēju – cik naudas atstāt budžeta deficīta segšanai, cik nepieciešams dot dažādām nozarēm.

Премьер Кришьянис Кариньш на акции протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки - Sputnik Latvija
Visiem jāsamet pa druskai: premjers paskaidroja, kā samazināt nodokļus

Premjerministrs pauda pārliecību, ka Latvijai nav maz naudas, jautājums ir par to, kā ar esošajiem līdzekļiem rīkoties.

Politiķis atzimēja, ka, viņaprāt, jāsamazina mazo algu slogs, jo Latvijā ta sir viens no lielākajiem Eiropā. Pēc Kariņa domām, vajadzētu paaugstināt neapliekamo minimumu, nevis minimālo algu, ko iepriekš ierosinājusi Jaunā konservatīvā partija. Premjers norādīja, ka, paaugstinot minimālo algu, vairāk naudas nāksies samaksāt arī nodokļos.

Iepriekš vēstīts, ka 12.augustā valdības partijas koalīcijas nodokļu politikas attīstības komitejas sēdē apsprieda dažādus nodokļu politikas grozījumu scenārijus, ko piedāvājusi Finanšu ministrija. Lai pildītu partiju solīgumus, nākšoties daļu nodokļu palielināt, atzina politiķi.

Ziņu lente
0