Rīgas lidosta iebilst pret izmestām pudelēm ar ūdeni

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры в аэропорту Рига
Пассажиры в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpmāk pirms drošības kontroles pasažieriem nāksies iztukšot pudeli, pirms to izmest.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Lidostā Rīga radusies neparedzēta problēma ar atkritumu šķirošanas urnām, vēsta LNT.

Pirms drošības kontroles daudzi pasažieri ir spiesti izmest pudeles ar dzērieniem. Iespēja izliet no tām šķidrumu nav paredzēta, bet pudeles ar ūdeni vai citiem dzērieniem nav piemērotas pārstrādei.

Drošības kontrole ļauj ņemt lidmašīnā pudeles, kuru tilpums nepārsniedz 100 mililitrus, taču daudzi to atceras pēdējā brīdī.

Тележка в супермаркете - Sputnik Latvija
Latvijā lielveikali plāno par brīvu izdalīt produktus

"Cilvēki šos iepakojumus vienkārši atstāj uz galda vai iemet miskastē, vai vispār izlej miskastē," pastāstīja CSR vides eksperts Artūrs Jansons.

Ik dienas cauri terminālam iziet 20 tūkstoši cilvēku, tāpēc nepieciešams ilgtermiņa risinājums. Viens no variantiem – uzstādīt izlietni, kurā būs iespējams izliet dzērienus – cilvēki varēs iztukšot taru un atbrīvoties no tās atbilstošā veidā.

"Galvenais šobrīd saprast, cik daudz tas ir, vai ir vērts investēt līdzekļus, lai meklētu ilgtspējīgu risinājumu, vai vienkārši uzstādīt izlietni, kur var izliet ūdeni," norādīja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Kad situācija izlidošanas zonā būs noskaidrota, ekologi izpētīs citas lidostas zonas, lai atrastu vienotu atkritumu šķirošanas risinājumu visā tās teritorijā.

Kopumā pasažieri pozitīvi vērtē atkritumu šķirošanai paredzēto urnu uzstādīšanu.

Speciālisti vien atzīmēja, ka grūtības atkritumu šķirošanas jomā var rasties tikai ceļotājiem no valstīm, kur atkritumu šķirošana vēl nav pietiekami attīstīta.

Ziņu lente
0