Atvieglotais režīms: valsts atradusi iespēju iekasēt vairāk nodokļu no zemniekiem

© Sputnik / Sergey MelkonovОвес в руках
Овес в руках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lauksaimnieki aktīvi izmanto atvieglotā nodokļu režīma programmu, un valstij tas ir izdevīgi, atskaitījās Lauku atbalsts dienests.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Šogad par 30% pieaudzis zemnieku saimniecību skaits, kas pieņem darbā sezonas strādniekus atvieglotā nodokļu režīma programmas ietvaros, vēsta Lauku atbalsts dienests.

Jau piekto gadu zemnieki var maksāt samazinātu ienākumu nodokli par sezonas strādniekiem, kuri tiek pieņemti darbā augļu koku, ogu un dārzeņu audzēšanai, sējumu kopšanai, ražas vākšanai un tamlīdzīgiem darbiem, vēsta lsm.lv.

Programmai var pieteikties līdz novembra beigām, taču jau tagad var teikt, ka registrēto darbinieku skaits pieaug – šogad pieņemts darbā aptuveni par piecsimt cilvēkiem vairāk nekā šajā periodā pērn, pavēstīja struktūra.

"Jau virs 30% nodarbina, ir kāds pustūkstotis vairāk nodarbināto nekā pagājušogad tajā pašā laika periodā. Attiecībā uz gūtajiem ienākumiem - arī šis skaitlis ir palielinājies par 12%. Līdz ar to arī aprēķinātais nodoklis, kas varētu būt ieskaitīts valsts budžetā, arī ir palielinājies, pieaugums ir aptuveni 13%," stāsta Lauku atbalsta dienesta eksperts Oskars Tālbergs.

Iepriekš vēstīts, ka lauksaimniecības nozarē Latvijā vērojams akūts darbaspēka deficīts, tāpēc zemnieki atbalsta ārvalstu darbinieku algošanas procedūras vienkāršošanu. Tikai retais Latvijā vēlas strādāt zemu kvalificētu darbu laukos, turklāt tālu no pilsētām ir ierobežota piekļuve izglītībai un veselības aprūpei.

Ziņu lente
0