Nargizas koncerta atcelšana Jūrmalā: Fadejeva zīmols vaino dziedātāju

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasПевица Наргиз Закирова
Певица Наргиз Закирова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziedātāja Nargiza Zakirova, tagad jau bijusī producenta Maksima Fadejeva aizbilstamā, neatbrauks ar koncertu uz Jūrmalu.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Uzbekistānas un Krievijas dziedātāja Nargiza Zakirova, kura nesen nonāca skaļa skandāla centrā par līguma laušanu ar Maksima Fadejeva producentu centru, neatbrauks uz Jūrmalu 20. augustā.

Fadejeva producentu centrs MALFA Instagram publicēja garu publikāciju par veselas virknes dziedātājas koncertu atcelšanu. Publikācijas galvenajā attēlā ar baltiem burtiem uz tumša fona rakstīts "NARGIZAS KONCERTU ATCELŠANA".

Tālāk MALFA ziņo, ka oficiālās Nargizas atbildes sniegšanas termiņš uz 2019. gada 7. augusta pieteikumu par viņas dalības apstiprinājumu koncertos Jūrmalā, Krasnogorskā un Čajkovskā ir iztecējis. Jūrmalā dziedātājai bija jāuzstājas 20. augustā.

Zīmols konstatējis, ka koncerti nenotiks. Turklāt MALFA uzsver, ka tas "nav pirmais dziedātājas Nargizas un viņas menedžeru pieteikumu ignorēšanas gadījums par dalības apstiprināšanu koncertos".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Сообщаем, что к настоящему моменту истек срок официального ответа Наргиз на запрос от 07 августа 2019 года о подтверждении участия певицы в концертах в городах Юрмала - 20 августа, Московская область, Красногорск - 23 августа и Чайковский - 31 августа. ⠀ На основании этой информации мы вынуждены констатировать, что концерты не состоятся. Ранее в виду таких же обстоятельств, лейбл также не мог гарантировать её присутствие на заявленных концертах в Воронеже и Ростове-на-Дону. ⠀ Обращаем внимание, что это не первый случай игнорирования нашего запроса певицей Наргиз и ее менеджеров о подтверждении участия в концертах. ⠀ Все коммуникации о гастролях с артисткой ведутся в юридическом поле, так как лейбл несет ответственность перед организаторами концертов и слушателями. Также в предыдущем посте мы предложили Наргиз подтвердить ее участие в указанных выше концертах любым способом, в том числе в ее инстаграме. Никакой информации мы вновь не получили. ⠀ Важно также отметить, что никакого официального запрета на публичное исполнение произведений на даты запланированных концертов 08 и 10 августа со стороны Максима Фадеева не было. ⠀ Мы подтверждаем, что направляли Наргиз шаблон такого соглашения для ознакомления, который не был подписан М.Фадеевым. Однако, в свете последних событий сообщаем, что данный документ будет подписан. ⠀ Мы сожалеем, что концерты сорваны и слушатели не увидели выступления Наргиз.

Публикация от MALFA (@malfa.family)

MALFA norāda, ka visas komunikācijas par viesizrādēm ar skatuves mākslinieci notiek juridiskā telpā, jo zīmols ir atbildīgs koncertu rīkotāju un klausītāju priekšā.

"Tāpat ir svarīgi atcerēties, ka nekādu oficiālu aizliegumu publiskai skaņdarbu izpildīšanai ieplānotajos koncertos 8. un 10. augustā Maksims Fadejevs nav devis. Mēs apstiprinām, ka sūtījām Nargizai šādas vienošanās paraugu tā izpētēi, kuru M. Fadejevs nebija parakstījis. Taču, ņemot vērā pēdējos notikumus, paziņojam, ka šis dokuments tiks parakstīts. Mēs izjūtam nožēlu, ka koncerti ir atcelti un klausītāji neieraudzīs Nargizas uzstāšanās," teikts publikācijā.

Kas atgriezīs naudu?

Iepriekš medijos parādījās informācija par to, ka Maksima Fadejeva producentu centrs MALFA lauzis sadarbības līgumu ar Nargizu Zakirovu. Dokuments it kā esot aizliedzis viņai izpildīt producenta skaņdarbus un atcēla viņa viesizrāžu saistības, kuras tika ieplānotas augustā.

Iepriekš ziņots, ka Latvijas iedzīvotāji un valsts viesi pērn vien ir zaudējuši vairāk nekā 50 tūkstošus eiro, ko samaksāja par pasākumu biļetēm, kuri savukārt pēcāk tika atcelti. Lai atrisinātu šo problēmu, nozares pārstāvji un Ekonomikas ministrija parakstīja Memorandu par godīgu komercpraksi.

Алла Пугачева и Максим Галкин любезно согласились попозировать фотографам - Sputnik Latvija
Lūk arī vasara pagājusi: lietainā Jūrmala iedvesmoja Maksimu Galkinu

Dokuments paredz sadarbību starp Patērētāju tiesību aizsardzības centru, Ekonomikas ministriju un uzņēmumiem, kuri strādā koncertu, šovu un pasākumu biļešu tirdzniecības jomā.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs sniegs informāciju nozares pārstāvjiem par tiem negodīgajiem komersantiem, kuri plāno koncertu un vāc naudu par pārdotajām biļetēm, iepriekš zinot, ka pasākums nenotiks.

Uzņēmēji, kuri parakstīja Memorandu, vērtēs, cik riskanti ir strādāt ar vienu vai otru organizatoru, un pamatotu aizdomu gadījumā varēs atteikties no sadarbības. Savukārt biļetes tirgojošās kompānijas būs tiesīgas atteikties izplatīt šo "aizdomīgo" pasākumu biļetes.

Ziņu lente
0