Mitrofanovs: latviešu politiķiem nospļauties par biznesu, viņiem ir budžets

© Sputnik / Sergey Melkonov"Марш рассерженных родителей" в Риге в знак протеста против реформы в русских школах
Марш рассерженных родителей в Риге в знак протеста против реформы в русских школах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varasiestādes ignorēs uzņēmēju lūgumu mācīt krievu valodu latviešu jauniešiem, uzskata Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs, bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs uzskata, ka biznesa viedokli par nepieciešamību mācīt krievu valodu skolās valdība ignorēs, viņiem ir sava loģika – konsekventi iznīdēt krievu valodu Latvijā.

Учебники, по которым учатся дети в русской школе в Латвии - Sputnik Latvija
Latvieši būs zaudētājos: bizness vēlas krievu valodas atgriešanos skolās

Latvijas uzņēmēji vēlas, lai vidusskolu jaunajā izglītības standartā svarīga vieta tiktu atvēlēta krievu valodai, citādi latviešu bērni nav konkurētspējīgi salīdzinājumā ar krievvalodīgajiem. Šis jautājums aizvadītajā nedēļā tika apspriests valsts Tirdzniecības un rūpniecības kameras Ekonomikas padomes sēdē.

M.Mitrofanovs, komentējot uzņēmēju aicinājumus, paziņoja, ka bizness ņem vērā tirgus prasības, taču valdībai par to nospļauties.

"Nacionālajiem politiķiem taču nospļauties par biznesu, jo viņi parazitē uz valsts budžeta rēķina, kas jebkurā gadījumā kaut kā papildināsies neatkarīgi no privātā biznesa stāvokļa Latvijā. Pretēji biznesa loģikai Latvijas valdība konsekventi iznīdē krievu valodu valstī," paziņoja Mitrofanovs.

Pēc viņa domām, Latvijas valdība demonstratīvi ignorēs uzņēmēju aicinājumu.

"Dod Dievs, lai naivos uzņēmējus, kuri ierunājušies par krievu valodu, tagad nenorietu nacionālistiskie mediji," piezīmēja Mitrofanovs.

EDSO augstā komisāra nacionālo minoritāšu jautājumos Lamberto Zanjēra tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu - Sputnik Latvija
EDSO pastāstīja, kas tiek veikts krievu valodas saglabāšanai Latvijā

Latvijā valsts valodas statuss piešķirts tikai latviešu valodai. Krievu valoda, dzimtā gandrīz 40% valsts iedzīvotāju, saņēmusi svešvalodas statusu.

Pērn Saeima apstiprināja izglītības reformu, kas paredz grozījumus izglītības saturā, kā arī mazākumtautību skolu faktisku likvidāciju.

Reforma radījusi plašu kritiku un strīdus. Tā tiek pamatota ar nepieciešamību nodrošināt vienlīdzīgas tiesības latviešu un mazākumtautību skolu absolventiem, taču sabiedrībā skan šaubas, vai tā kalpo šādiem mērķiem, nevis asimilācijai.

Ziņu lente
0