Latvijā sodīs huligānus, kuru dēļ tika evakuēta Stradiņa slimnīca

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ir tikai viens "bet" – telefona huligānus, kuru dēļ tika evakuēta Stradiņa slimnīca un Latvijas budžets guva zaudējumus desmitiem tūkstošu eiro apmērā, pagaidām nav atraduši.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Neskatoties uz to, Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava ir pārliecināta, ka agri vai vēlu likumsargi nonāks līdz tiem, kas ar zvanu par bumbas ielikšanu sarīkoja haosu Rīgā, vēsta Mixnews.lv.

Incidents notika trešdien, 31. jūlijā. Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca saņēma anonīmus paziņojumus par sprādziena draudiem. Klīnikā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, tika uzsākta pacientu evakuācija, apturētas plānveida operācijas, uzņemšana un izmeklēšanas.

Железнодорожный вокзал в Риге - Sputnik Latvija
Rīgā evakuēta Centrālā dzelzceļa stacija

Pacientus smagā stāvoklī pārveda uz citām slimnīcām, savukārt tos, kuru veselības stāvoklis ļāva, nekavējoties izrakstīja, sniedzot rekomendācijas par ārstēšanās turpināšanu mājās. Apmeklētājus palūdza pēc iespējas ātrāk aizvākt savus privātos transportlīdzekļus no slimnīcas teritorijas.

Visi pasākumi tika veikti sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un citām slimnīcām.

Taču jau 1. augustā agrā rītā kļuva zināms, ka tā bija viltus trauksme un Stradiņa slimnīca atsāka ambulatoro pakalpojumu sniegšanu pacientiem. Pēcāk slimnīcas darbs tika pilnībā atjaunots.

Paula Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga bija neapmierināta ar visu notiekošo. Viņa paziņoja, ka "viss nebija ideāli". Turklāt Kreicberga norādīja, ka evakuācija dārgi izmaksāja Latvijas budžetam, runājot precīzāk, tā maksāja desmitiem tūkstošiem eiro.

Tagad policija noskaidro, kas tas bija par zvanu. Ja noskaidrosies, ka tika apzināti sniegta viltus informācija, vainīgajam draud kriminālatbildība un nodarītā materiālā zaudējuma atmaksa.

Valsts policijas pārstāve Pildava uzsvēra, ka ikvienam, kurš nolēmis šādā veidā pajokot, jāsaprot, kādas var būt sekas.

"Sekas var būt ļoti, ļoti nopietnas. It sevišķi, ja mēs runājam par slimnīcas evakuāciju," paziņoja viņa.

Tiek uzsvērts, ka Latvijas Krimināllikums par viltus paziņojumiem par drošības riskiem paredz brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbus vai naudas sodu.

Turklāt pēdējā gada laikā vien septiņi cilvēki tika notiesāti par telefonisku huligānismu. Pats bargākais sods "jokdarim" kļuva brīvības atņemšana uz vienu gadu un diviem mēnešiem. Tā par viltus paziņojumiem nācās samaksāt vīrietim, kurš pērs vairākas reizes ziņoja par ierīkotiem spridzekļiem veikalā Galerija Centrs, Rīgas autoostā un starptautiskajā lidostā "Rīga". Turklāt viņam tagad ir pienākums kompensēt zaudējumus operatīvajiem dienestiem un uzņēmējiem, kuru kopējā summa ir 4 tūkstoši eiro.

Ziņu lente
0