Nacisms Latvijā – kā meža ugunsgrēks: žurnālists pastāstīja, kā cīnīties ar nacionālistiem

© pixabayЛесной пожар
Лесной пожар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts drošības dienests pastāvīgi ignorē rusofobiskus izteicienus un nacisma sveikšanu, taču laiks visu saliks savās vietās, pārliecināts žurnālists Jurijs Aleksejevs.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Uz izaicinošajiem latviešu politiķu un žurnālistu izteicieniem Latvijas likumsargi nereaģē, savukārt pret krievu aktīvistiem iesāk lietas pēc absolūti nevainīgiem iemesliem. Pagaidām ar šādu netaisnību nav iespējams cīnīties, taču laiks visu saliks savās vietās, pārliecināts žurnālists Jurijs Aleksejevs.

Здание посольства США в Латвии - Sputnik Latvija
Aizvērt bankas un sabojāt dzīvi nacionālistiem: ko Latvijai sola topošais ASV vēstnieks

Par to viņš pastāstīja Sputnik Latvija intervijā, komentējot Rīgas domes nacionālā bloka frakcijas vadītāja Daiņa Loča skandalozos izteicienus, kurš cenšas panākt padomju pieminekļu demontāžu Rīgā. Intervijā avīzei Neatkarīgā Locis nosauca pasākumus par godu padomju karavīriem-atbrīvotājiem par "padomju okupantu orģijām", savukārt viņam jautājumus uzdevusī izdevuma redaktora vietniece Elita Veidemane, runājot par padomju monumentiem, paziņoja, ka ir jāsarīko talka un "vienkārši nonest to mēslu", paironizējot par latviešu likumpaklausību, kuri bez priekšniecības atļaujas šādu soli nespers.

Aleksejevs atgādināja, ka 1991. gadā viens no pirmajiem neatkarīgās Latvijas likumiem bija Pilsonības likums, saskaņā ar kuru trešdaļai valsts tika atņemta virkne tiesību – viņi kļuva par nepilsoņiem. Kopš tā brīža viss turpinās tādā pašā garā.

Žurnālists redz vairākus iemeslus, kāpēc šī tēma šobrīd saasinājusies un aktivizējusies.

"Līdz šim brīdim ir izaugusi tā paaudze, kura ar mātes pienu iesūca "neatkarīgas Latvijas" ideju, kuru var formulēt kā "krievi – okupanti, krievi - ienaidnieki". (…) Ko esam izaudzinājuši, tas arī ir," norāda Aleksejevs.

Viņš atgādināja, ka pret viņu pašu šobrīd notiek izmeklēšana divās krimināllietās.

"Man inkriminēja nacionālā naida kurināšanu par daudz nevainīgākiem rakstiem un materiāliem.

Bet tas, ko atļaujas latviešu politiķi un latviešu prese, – tā nav kurināšana, tas ir normāli!" ar sašutuma izjūtu saka žurnālists.

Эгилс Левитс с супругой Андрой у памятника Свободы в день инаугурации - Sputnik Latvija
Jurkāns: katrā latvietī sēž antisemīts, un Levitu daudzas reizes "izbrāķēja"

Jurijs Aleksejevs uzskata, ka cīnīties ar šādu netaisnīgu likumsargu attieksmi šobrīd nav iespējams.

"Dzīve pati visu saliks savās vietās. Mēs taču lieliski redzam, ka, neraugoties uz tādu prieku sakarā ar neatkarīgu Latviju, iestāšanos NATO un ES, Latvijas tauta cītīgi balso ar kājām – brauc prom," uzsvēra Aleksejevs.

Viņš uzskata, ka pēc divdesmit gadiem Latvijā paliks vieni pensionāri un valsts ieslīks galīgā depresijā.

"Var dzēst meža ugunsgrēku, bet var arī pagaidīt septembri, kad sāks līt – ugunsgrēks pats nodzisīs. Tas pats ir ar nacismu Latvijā," pārliecināts žurnālists.

Iepriekš publicists Vladimirs Lindermans Sputnik Latvija intervijā norādīja, ka latviešu nacionālisti ir latviešu nacistu ideju mantinieki, kuriem PSRS uzvara pār nacistisko Vāciju kļuva par katastrofu.

Алексеев: националисты с молоком матери впитали мысль, что русские - враги
Ziņu lente
0