"Mana dzīve bija elle": latvietei paziņoja spriedumu par lietuvieša noslepkavošanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Īrijas tiesa atcēla latvietei apsūdzību slepkavībā ar nodomu.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Īrijā dzīvojošajai latvietei piesprieda četrus gadus cietumsoda par slepkavību, vēsta Irish Examiner.

Мужчина и женщина в любви и гармонии - Sputnik Latvija
Valsts policija aicina Latvijas iedzīvotājus noņemt rozā brilles

Divu bērnu māte, 48 gadus vecā Inga Ozoliņa pērnā gada maijā nodūra 40 gadus veco Lietuvas pilsoni Audri Pukasu. Viņai atcēla apsūdzību slepkavībā ar iepriekšēju nodomu, taču atzina viņu par vainīgu nejaušā slepkavībā.

Pukass un Ozoliņa bija mīļākie, taču viņu attiecības var raksturot kā vardarbību ģimenē – liecinieki pastāstīja, ka bieži redzējuši Ozoliņu ar zilumiem. Tāpat viņa divreiz panāca tiesas aizliegumu pret Pukasu, taču viņa nāves brīdī aizliegumu termiņš bija beidzies.

Ozoliņa pastāstīja policijai, ka centās paslēpties sieviešu patvērumā, kuras cieš no vardarbības ģimenē.

"Mana dzīve bija elle, tiesas aizliegumi netraucēja viņam mani sist atkal un atkal," pateica viņa policijai.

Pukasa telefona numurs viņas telefonā bija ierakstīts ar vārdu "Sadists".

Ozoliņa pastāstīja tiesai, ka strīda laikā Pukass sāka viņu raut aiz matiem, nometa viņu uz grīdas un sāka viņai sist un kost. Zvērinātajiem tika nodemonstrētas viņas ievainojumu fotogrāfijas, tostarp kodumu pēdas. Ozoliņas advokāts paziņoja, ka viņa cīnījās par savu dzīvību.

Patologanatoms pastāstīja tiesai, ka Pukass mira no naža dūriena krūtīs, kā arī guva divus citus naža ievainojumus. Sākumā Ozoliņa apgalvoja, ka viņš pats uzdūrās uz naža.

Zvērinātie atzina, ka Ozoliņa nogalināja viņu aizsardzības kārtā, taču viņas rīcība pārsniedza pieļaujamās pašaizsardzības robežas.

Krimināltiesas tiesnesis pirms sprieduma paziņošanas pateica, ka Ozoliņa nožēlo Pukasa nāvi, taču neuzņemas par to atbildību.

Дети-беженцы смотрят из окна - Sputnik Latvija
Vajāšana, vardarbība, nošķiršana no ģimenes: bēgļu stāsti par dzīvi pirms Latvijas

"Nav nekādu šaubu par to, ka apsūdzētās rīcība tonakt nebija pašaizsardzība tīrā veidā," pateica tiesnesis, taču pievērsa uzmanību tam, ka bojāgājušais bieži viņu piekāvis iepriekš, kam bija jāietekmē viņas attieksme pret viņu. Tāpat viņš uzsvēra, ka viņa centās palīdzēt mirstošajam Pukasam, un pēcāk pati atnāca uz policiju.

Tāpat tiesnesis pievērsa uzmanību tam, ka Ozoliņa dzīvo nošķirtībā ar ģimeni un divām meitām un strādā divos darbos Īrijā.

Pēc viņa sacītā, parasti sods par neapzinātu slepkavību ir septiņi gadi cietumsoda, taču mīkstinošs apstāklis ir Ozoliņas labā reputācija, viņas darba devēju rekomendācijas un tas fakts, ka viņa diez vai pastrādās šāda veida noziegumu vēlreiz. Balstoties uz to, viņš piesprieda viņai piecus gadus cietumsoda, ieskaitot vienu gadu, kurš pagāja priekšlaicīgā ieslodzījumā.

Ziņu lente
0