Rīgā atradušies deviņi nevienam nepiederoši tilti

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонтные работы на Брасовском мосту в Риге
Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc gandrīz 30 gadiem kopš neatkarības atjaunošanas Rīgā sākuši risināt jautājumu par deviņu tiltu īpašumtiesībām.

RĪGA, 31. jūlijs – Sputnik. Saskaņā ar Rīgas domes datiem, šodien galvaspilsētā ir deviņi nevienam nepiederoši ceļu pārvadi, kurus nevienas nav remontējis jau kopš padomju laikiem, vēsta LTV7.

Šobrīd Rīgā ir astoņi gājēju tilti pār dzelzceļu un viens – pār Zundas kanālu, kuri juridiski nevienam nepieder.

Par lielāko daļu nav datu valsts kadastrā, un pat zemes īpašnieki, uz kuras stāv šie tilti, nevēlas uzņemties par tiem atbildību un apkalpot tos. Tilti nolietojas un kļūst lietošanai nederīgi.

Pēc sabiedrības sašutuma Rīgas dome sāka pakāpeniski slēgt piekļuvi tiem. Piemēram, gājēju tilts Zasulauka rajonā pie dzelzceļa stacijas Depo šobrīd gājējiem ir pilnībā slēgts. Uzstādītas dzelzs restes, uz tām karājas jauna slēdzene, bet uz taciņas uzstādītas ierobežojošas norādes.

Pēc gandrīz 30 gadiem kopš neatkarības atjaunošanas brīža tiltu piederības jautājums šķiet, ir sācis kustēties. Rīgas mēra amata izpildītājs Oļegs Burovs aizvakar sarīkoja plānotu tikšanos, kurā aicināja visus, kas tā vai savādāk varētu būt saistīts ar nevienam nepiederošajiem tiltiem.

"Tie nepieder nevienam. Neviens no klātesošajiem nepacēla roku, bet šeit bija visas organizācijas – Latvijas Dzelzceļš, Rīgas siltums, Latvijas Gāze, Rīgas dome un Satiksmes ministrija. Neviens nepateica "šis tilts ir mans"," paziņoja Buros pēc plānveida tikšanās.

Tikšanās rezultātā gājēju tiltu pār Zundas kanālu, kurš arī sabrūk, Rīgas dome pieteicās izmeklēt pati. Kamēr dome nebūs saņēmusi slēdzienu par to, ka tilts ir drošs, satiksme uz tā būs slēgta.

Vēl septiņi gājēju pārvadi pār dzelzceļu, pēc domes domām, ir Latvijas Dzelzceļa atbildības sfērā, jo nevienam nepiederošās būves pieder zemes īpašniekam. Pēc Satiksmes ministrijas pārstāves Ivetas Kancēnas domām, dzelzceļniekiem ir jāuzrauga šī infrastruktūra.

Attiecībā uz avārijas stāvoklī esošo tiltu Zasulaukā, atbildību par to nolēma uzņemties Rīgas siltums. Šo, kā arī lielāko daļu pārējo gājēju tiltu drīzumā nāksies nojaukt sakarā ar dzelzceļa līnijas Rail Baltica būvniecību.

Ziņu lente
0