Laupītāji maskās un sasieta sirmgalve: kas ir zināms par Ulda Bērziņa slepkavību

© Sputnik / Rodion ProcaПистолет
Пистолет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija turpina aktīvi meklēt laupītājus, kuri nošāva advokātu Uldi Bērziņu; izdevies rekonstruēt notikušā ainu.

RĪGA, 23. jūlijs – Sputnik. Pagājušās nedēļas beigās Mārupē tika nogalināts advokāts, bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš. Policija uzskata, ka viņu nogalinājuši laupītāji. Noziedznieki vēl nav atrasti, tiesībsargājošās iestādes strādā pastiprinātā režīmā, vēsta TV3.

Paziņojums par bruņotu laupīšanu un nošautu cilvēku Mārupes privātmājā policija saņēma sestdien, 20. jūlijā, plkst. 23:30. Šobrīd nav pamata uzskatīt, ka noziegums ir saistīts ar advokāta Bērziņa profesionālo darbību.

Пистолет - Sputnik Latvija
Latvijā pieaudzis slepkavību skaits

Pirmdien, 22. jūlijā, policija apstiprināja, ka nogalināts advokāts Uldis Bērziņš. Laupītāji bijuši vismaz divi, viņi bija maskās. Astoņdesmit gadus vecu sievieti, kura atradās mājā, sasēja.

"Laupīšanās brīdī mājās atgriezās laulātais pāris, kas arī pārsteidza laupītājus nozieguma izdarīšanas laikā. Lai izvairītos no aizturēšanas un bēgtu projām, viņi izmantoja šaujamieročus, raidīja vairākus šāvienus cietušo virzienā. Un 1972. gadā dzimušais vīrietis tika ievainots," pastāstīja Kriminālpolicijas Galvenās pārvaldes vadītājs Andrejs Grišins.

Bērziņu ar šautajiem ievainojumiem nogādāja slimnīcā, taču ārstiem neizdevās glābt viņa dzīvību. Slepkavības ieroci laupītāji aiznesa sev līdzi. Eksperti cenšas noskaidrot tā tipu.

Noziedzniekiem izdevās aizbēgt, viņus aktīvi meklē.

"Pavedieni ir, mēs strādājam. Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 117. panta, un par šādu noziegumu paredzēts pat mūža ieslodzījums.

Un mēs šobrīd neizskatām versiju, ka šis noziegums ir saistīts ar bojāgājušā cilvēka profesionālu darbību," piebilda Grišins.

Apkaimes māju iedzīvotāji apstiprina, ka rajonā gan svētdien, gan pirmdien bija daudz policijas mašīnu. Tajā naktī atsevišķās Facebook grupās varēja redzēt Mārupes iedzīvotāju paziņojumus par to, ka viņi dzirdējuši šāvienus, taču šobrīd šīs publikācijas ir izdzēstas.

Самоубийство - Sputnik Latvija
Latvija un Lietuva nosauktas par bīstamākajām vietām Eiropā

Pašvaldībā norāda, ka Pašvaldības policija arī strādā pastiprinātā režīmā.

"Šis, protams, ir atsevišķs gadījums, kas ir uzmanības vērts. Un, kā paskaidroja pašvaldības policija, mēs pievērsīsim uzmanību vairāk šīm aizdomīgajām personām un aicinām arī iedzīvotājus ziņot par šādiem gadījumiem. Bet šis ir ārkārtas gadījums no kopējās situācijas, kāda ir Mārupē," norādīja Mārupes novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Arī Valsts policijā apstiprināja, ka šis nav ierindas gadījums – šogad tā ir pirmā bruņota laupīšana. Dotajā brīdī policisti uzskata, ka noziedznieki nav bijuši iebraucēji.

Ziņu lente
0