Politika

Ārkārtas vēlēšanās tiksim vaļa no balasta: Ušakovs apsvērs atgriešanās iespēju Rīgā

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков во время голосования на выборах в Европарламент в Риге
Нил Ушаков во время голосования на выборах в Европарламент в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atgriešanās iespēja Rīgā, tīrīšana partiju rindās un solījumi vēlētājiem: Nils Ušakovs pastāstīja par savu attieksmi pret pirmstermiņa vēlēšanām.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Bijušais Rīgas mērs, eirodeputāts Nils Ušakovs grasās turēt roku uz pulsa attiecībā uz Rīgas domē notiekošo. Par to viņš pastāstīja intervijā avīzei "Latvijskije vesti".

Viņš norādīja, ka tiem, kas reti redzējis viņu Rīgā pēdējo nedēļu laikā, nevajag nedz bēdāties, nedz priecāties – bijušais mērs neplāno attālināties no partija lietām.

"Es neesmu Ļeņins, kas izsūtīts Šušenskojā, un pat ne Cīrihē. (…) Es aktīvi pārstāvēšu Latvijas intereses Eiropas Parlamentā, taču no Rīgas nekur nepazudīšu," uzsvēra Nils Ušakovs.

Viņš uzskata, ka uz procesiem, kas notiek Rīgas domē, dažkārt ir lietderīgi palūkoties no malas.

Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Politika
Latvijā iesākta krimināllieta pret Ušakovu

"Patiesīgums un nelietība, draudzība un nodevība, ideālisms un prostitūcija, prāts un muļķība – tas viss sevišķi kļūst acīmredzams tieši noteiktā attālumā," norādīja eirodeputāts.

Taču domes atlaišanas un ārkārtas vēlēšanu gadījumā Ušakovs varētu izlemt atgriezties Rīgā un atteikties no eirodeputāta mandāta.

"Ja notiks ārkārtas vēlēšanas, man būs ļoti nopietni jāizvērtē nepieciešamība attiekties no vietas Eiropas Parlamentā un atgriešanās Rīgas domē," pastāstīja bijušais mērs.

Viņš paziņoja, ka daudzi esošie deputāti, kuri iekļuva domē pēc "Saskaņas" saraksta, vairs nevarēs kandidēt šī partijas sarakstā nākošajās vēlēšanās – taču tas viņu pat priecē.

"Pirmstermiņa vēlēšanas – tā ir reta iespēja tikt vaļā no visa balasta. No visiem, kas tikai kaitē partijai un saskaņas idejām ar savu darbību vai bezdarbību, ar saviem vārdiem vai ar savu klusēšanu," uzsvēra partijas līderis.

Viņš ir pārliecināts, ka no "balasta, lipīgajiem un sliņķiem" jāatbrīvojas visos līmeņos.

Turklāt Ušakovs apsolīja pārmaiņas partijā neatkarīgi no tā, vai lieta nonāks vai nenonāks līdz ārkārtas vēlēšanām.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Prostitūcija, korupcija vai kļūda: Ušakovs izvērtēja kolēģu četrinieka uzvedību

"Ja mēs visi kopā partijā nemainīsimies, tad aizstāvēt sociāldemokrātijas un saskaņas idejas mūsu partija nespēs. Kurš un kādā formātā tad kļūs par jauno mūsu esošo atbalstītāju aizstāvi – tas ir atvērts jautājums," paziņoja Nils Ušakovs.

Viņš ir pārliecināts, ka saglabāt partijas ideālus palīdzēs pieredze un tās atbalstītāju dzīves gudrība.

Runājot par iespējamām vēlēšanām, viņš piedāvā visiem valdošās koalīcijas deputātiem dažas dienas parunāt ar vēlētājiem klātienē.

"Tieši tiekoties klātienē. Nevis sociālajos tīklos vai sarunās ar tuviem kolēģiem un biedriem. Jāiet pagalmos un jārunā ar Pļavnieku, Āgenskalna un citu Rīgas mikrorajonu iedzīvotājiem. Un jāatceras visi priekšvēlēšanu solījumi.

Es personīgi esmu gatavs līdz galam cīnīties par šo solījumu izpildi – mums ir pa ceļam," nobeigumā sacīja Ušakovs.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Rīgas domes deputātiem jāapstiprina jaunais mērs līdz 20. augustam, pretējā gadījumā Saeima būs tiesīga atlaist domi un nozīmēt ārkārtas vēlēšanas.

Patlaban vislielākais atbalsts ir Rīgas vicemēram Oļegam Burovam, kurš šobrīd ir pilsētas mēra vietas izpildītājs, taču viņam pietrūkst balsu apstiprināšanai.

Ziņu lente
0